23
september
2021
|
09:52
Europe/Amsterdam

Rijvaardigheidscentrum Lelystad kiest voor Mercedes-Benz A-Klasse

Onlangs namen Indy Dontje, Elke de Leeuw en Collin Bell, MT van het Rijvaardigheidscentrum Lelystad en de Verkeersveiligheid Groep Nederland de sleutels van 12 Mercedes-Benz A-Klasses in ontvangst. Deze auto’s zijn uitgerust met de meest recente ADAS-systemen (Advanced Driver Assistance Systems) van Mercedes-Benz Intelligent Drive en dragen op deze manier bij aan de missie van het rijvaardigheidscentrum. Met name de bewustwording en bijsturing van het eigen rijgedrag van elk individu om op die manier de wegen een stuk veiliger te maken.

“Mercedes-Benz zet niet alleen in op een emissievrije mobiliteitstoekomst, ook koesteren we onze visie op ongevalvrij rijden”, vertelt Marnix Kraaijmes, Manager Corporate Sales bij Mercedes-Benz Nederland. “Actieve en passieve veiligheid is al sinds het ontstaan van het merk een prioriteit en de technologische ontwikkelingen maken dat al onze modellen over de meest recente rij-assistentiesystemen beschikken; van onder meer de dodehoekassistent, tot actieve spoorassistent en actieve remassistent.”

“Dat is net de reden waarom we elkaar hebben gevonden”, stelt Indy Dontje, eigenaar van Rijvaardigheidscentrum Lelystad. “Met het grootste verkeersveiligheid opleidingsinstituut van Nederland in Lelystad willen we mensen bewust maken van hun rijgedrag en hen tips geven over hoe ze zich veiliger in het verkeer kunnen bewegen. De ADAS-systemen bieden daarbij een zeer belangrijke ondersteuning en juist daarom willen we mensen er kennis mee laten maken. Een veiliger en verantwoordelijker verkeer is belangrijk op menselijk vlak en tegelijkertijd leiden minder ongevallen tot minder schade. Bovendien kun je er ook brandstof mee besparen en dus minder CO2 uitstoten. Kortom, een win-win op alle vlakken. Daarnaast hebben we voor Mercedes-Benz gekozen, en specifiek voor de A-Klasse, vanwege de attractieve leaseprijzen en de uitstraling. Die uitstraling past bij onze doelgroep - van medewerkers van beursgenoteerde bedrijven tot jongeren die recent hun rijbewijs hebben behaald.”

Exemplarische veiligheid met Mercedes-Benz Intelligent Drive-systemen

Het rijvaardigheidscentrum werkt voortaan met twaalf Mercedes-Benz A-Klasses 180 Business Solution AMG. De auto’s in de kleur iridiumzilver metallic zijn uitgerust met een handgeschakelde versnellingsbak of automatische transmissie, want beide zijn belangrijk voor de vormingen. Dankzij het concept van Mercedes-Benz Intelligent Drive dat uit tal van rij-assistentiesystemen bestaat, wordt elke rit met een Mercedes-Benz veiliger en comfortabel.

Rijvaardigheidscentrum Lelystad

Rijvaardigheidscentrum Lelystad staat garant voor een onvergetelijke rijervaring. Met meer dan 25.000 bezoekers per jaar is Rijvaardigheidscentrum Lelystad het grootste en meest moderne centrum van Nederland. Het voormalige test- en trainingscentrum van de ANWB is het afgelopen jaar volledig gerenoveerd tot een prachtig en toekomstbestendig rijvaardigheidscentrum. De ontvangstlocatie biedt de mogelijkheid om deelnemers of klanten gastvrij te verwelkomen. In de diverse zalen is vergaderen of lunchen met een gezelschap goed mogelijk. Het buitencircuit is geschikt om van deelnemers en voertuigen het uiterste te vragen. Op een leuke en spectaculaire manier ervaren de deelnemers wat er kan en wat vooral niet kan met een voertuig.