26
februari
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Retro Classics 2013: Mercedes-Benz S-Klasse en merkenclubs in de schijnwerpers

  • Mercedes-Benz Classic en merkenclubs sterk vertegenwoordigd op 2.400 m2

  • De historie van de S-Klasse staat centraal

Mercedes-Benz Classic en de officieel erkende merkenclubs in Duitsland zetten tijdens de Retro Classics 2013 in Stuttgart samen de fascinerende historie van de S-Klasse in de schijnwerpers. De gerenommeerde vakbeurs voor oldtimers vindt dit jaar van 7 maart (preview) tot en met 10 maart in de Stuttgarter Messe plaats. De Classic-afdeling van de oudste autofabrikant ter wereld en de officieel erkende merkenclubs in Duitsland zijn in Hal 7 met een stand van 2.400 m2 sterk vertegenwoordigd. 

S-Klasse voertuigen uit diverse tijdperken

De unieke traditie van de S-Klasse komt op de Retro Classics 2013 tot leven door museumstukken uit alle tijdperken van de luxe- en premiumklasse auto's van Mercedes-Benz en de merken die daaraan vooraf gingen. De uitgebreide collectie onderstreept hoezeer de S-Klasse in de geschiedenis van het merk verankerd is – veel meer nog dan de nieuwere modelreeksen sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw.

Mercedes-Benz Classic neemt een wel heel spectaculair exemplaar uit het museum mee naar de beurs: de Mercedes-Simplex 60 pk uit 1904 die dienst heeft gedaan als reiswagen van koopman Emil Jellinek, de vader van de naamgeefster Mercedes Jellinek. Uit de verzameling van het concern zijn bovendien een Nürburg 460 (W 08) uit 1929 en een 770 'Grosser Mercedes' (W 07) uit 1931 te bewonderen.

De merkenclubs verrijken de autotentoonstelling van Mercedes-Benz Classic onder andere met auto's uit de tijd voor de Tweede Wereldoorlog, zoals de Mannheim (W 10) en de 500 K (W 29). Maar er worden ook jongere modellen tentoongesteld.

Uitstekende onderdelenverzorging voor fascinerende voertuigen

Mercedes-Benz Classic waarborgt en stimuleert de passie voor klassieke auto's vooral door een uitstekende onderdelenverzorging. Momenteel staan er in de onderdelencatalogus 38.702 specifieke items voor de modelreeksen en ongeveer 15.000 identieke onderdelen die voor alle modelreeksen gebruikt kunnen worden. De nieuwste aanvulling op de onderdelenlijst van Mercedes-Benz Classic is de S-Klasse van de modelserie 140 (1991-1998). De originele onderdelen kunnen worden besteld via alle vestigingen van Mercedes-Benz, de officiële dealers en het Mercedes-Benz Classic Center. Vele onderdelen zijn zelfs binnen 24 uur leverbaar. Het is dan ook geen wonder dat op de Retro Classics in Stuttgart ook de Mercedes-Benz originele onderdelen voor auto's uit alle tijdperken centraal staan.

De beurs opent op donderdag 7 maart 2013 's middags haar deuren met een preview voor de pers en vakbezoekers. Op de drie volgende dagen verwachten de organisatoren wederom vele duizenden gasten. Verleden jaar kwamen ongeveer 65.000 bezoekers naar de 12e Retro Classics waar meer dan 3.000 klassiekers te zien waren.