12
september
2005
|
02:00
Europe/Amsterdam

Retailactiviteiten van DaimlerChrysler verzelfstandigd in DaimlerChrysler Dealer Bedrijven B.V.

Met ingang van 1 september 2005 zijn de retailactiviteiten van DaimlerChrysler Nederland B.V. ondergebracht in een separate onderneming: DaimlerChrysler Dealer Bedrijven B.V. (DCDB). DaimlerChrysler Nederland, importeur van Mercedes-Benz personen- en bedrijfswagens, smart, Maybach, Chrysler, Jeep en Dodge voert daarmee een splitsing van de bedrijfsactiviteiten (wholesale/retail) door. Overigens worden deze organisatorische wijzigingen met terugwerkende kracht per 1 januari 2005 doorgevoerd.

De dealerbedrijven Mercedes-Benz Den Haag, Luyendijk Automobielbedrijven en smart Center Den Haag maken deel uit van deze nieuwe onderneming. Met ingang van dezelfde datum verandert de naam Luyendijk (vestigingen in Delft en De Lier) in Mercedes-Benz Westland. De bedrijfswagenvestiging en het Westland Occasion Center in Maasdijk zullen ook onder deze naam verdergaan.

Met het stroomlijnen van deze activiteiten verwacht de nieuwe organisatie de verzorgingsgebieden Haaglanden en Westland beter te kunnen bedienen. Bij DaimlerChrysler Dealer Bedrijven B.V. (7 vestigingen) werken circa 250 medewerkers en worden jaarlijks ruim 3.000 nieuwe en gebruikte personenauto's, bestelauto's en trucks verkocht.