11
april
2011
|
02:00
Europe/Amsterdam

Renger van der Zande met AMG Mercedes C-Klasse in DTM 2011

  • Volledig seizoen in stern AMG Mercedes C-Klasse

  • Van der Zande komt uit Mercedes-Benz-juniorprogramma

  • 15 mei DTM-thuisrace op Circuit Park Zandvoort

De Nederlandse autocoureur Renger van der Zande komt dit seizoen met een AMG Mercedes C-Klasse uit in de DTM, de populaire internationale toerwagenklasse. De 25-jarige Nijmeegse rijder zal een auto besturen die wordt ingezet door het Duitse Persson-team en die is uitgevoerd in de kleuren van het bekende Duitse weekblad “stern”. Voor Van der Zande wordt hiermee zijn langdurige band met Mercedes-Benz voortgezet. Van 2006 tot en met 2009 maakte hij immers al deel uit van het juniorprogramma van Mercedes-Benz, waarbij hij met Mercedes-Benz motoren uitkwam in de Formule 3 Euro Serie, de Duitse Formule 3 Cup en het Brits Formule 3-kampioenschap. In de Formule 3 behaalde hij in totaal zes overwinningen. “De Formule 3 was een heel belangrijke stap in mijn carrière, waarin ik veel heb geleerd. Daar ben ik al onder de indruk geraakt van de professionele werkwijze bij Mercedes-Benz”, zegt hij. 

Met zijn deelname aan de DTM 2011 met Mercedes-Benz gaat voor Van der Zande een droom in vervulling: “Racen in de DTM is iets waar ik al jaren naar streef. Nu wil ik in mijn eerste seizoen alle informatie opnemen en verwerken, zoveel mogelijk leren en me als rijder verder ontwikkelen. Ik begrijp dat er een grote uitdaging is die op mij wacht, maar ik zal er alles aan doen om zo snel mogelijk vertrouwd te raken met de gang van zaken in de DTM en het racen met de AMG Mercedes C-Klasse.”

Van der Zande kreeg in de afgelopen weken al enkele malen de gelegenheid om ervaring op te doen met de AMG Mercedes C-Klasse uit de DTM, maar de definitieve bevestiging van zijn positie als coureur voor het merk liet nog een tijdlang op zich wachten. Afgelopen zondag, 10 april, werd Van der Zande officieel als Mercedes-Benz coureur voorgesteld tijdens de DTM-publiekspresentatie in de Duitse stad Wiesbaden, een evenement dat dat ruim 100.000 bezoekers trok. Op 1 mei rijdt hij zijn eerste DTM-race op het circuit van Hockenheim. Twee weken later, van 13 tot en met 15 mei, is de DTM te gast op Circuit Park Zandvoort voor de tweede race van het seizoen. Voor Van der Zande is dit zijn thuisrace. “Van enig voordeel is daarbij geen sprake, want ik heb nog nooit met een DTM-auto op Zandvoort gereden, maar de aanwezigheid van vrienden, familie en fans uit eigen land helpt natuurlijk wel”, zo verwacht hij.

In totaal staan er in de DTM dit jaar tien races op het programma. Na de wedstrijden in Hockenheim en Zandvoort volgen de races op de Red-Bull-Ring in het Oostenrijkse Spielberg (5 juni), de Lausitzring (19 juni), de Norisring in Neurenberg (3 juli), de Nürburgring (7 augustus), Brands Hatch (4 september), Oschersleben (18 september), Valencia (2 oktober) en de finale op Hockenheim (23 oktober). 

Op 16 en 17 juli is er een DTM-show-evenement in het Olympiastadion in München, waar alle coureurs op een speciaal aangelegd parcours in duels tegen elkaar uitkomen. Dit evenement telt echter niet mee voor het kampioenschap.