14
oktober
2009
|
02:00
Europe/Amsterdam

Re-integratiebedrijf lovend over combinatie product en service: Op weg naar een baan met de Mercedes-Benz bestelwagens van Pantar Amsterdam

Pantar Amsterdam begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op weg naar regulier werk. Samen met andere sociale instanties wordt er naar gestreefd, deze mensen aan een baan helpen. Voor het vervoer van mensen naar de werkplek en voor de inzet in de groenvoorziening, maakt men gebruik van diverse Mercedes-Benz bestelwagens. De combinatie van een goed product en de verregaande service van dealer Stern Auto in Amsterdam spreekt Pantar Amsterdam zeer aan.

Pantar Amsterdam

Pantar Amsterdam was voorheen de organisatie die de wet Sociale Werkvoorziening voor Amsterdam en Diemen uitvoerde. Tegenwoordig begeleidt Pantar mensen die niet op eigen kracht hun weg kunnen vinden naar een plek op de arbeidsmarkt. Werkzoekenden worden zowel bij externe organisaties als intern ondergebracht. Want binnen vijftien eigen werkbedrijven in verschillende sectoren waaronder Groen, Catering, Verpakken en Industrie kunnen doorlopend mensen worden geplaatst. Daarnaast wordt er voortdurend gezocht naar nieuwe mogelijkheden om werkzoekenden onder te kunnen brengen. Hierdoor kan een breder banenpakket worden aangeboden dat beter aansluit op de interesses en vaardigheden van de mensen. Pantar Amsterdam biedt ook scholingstrajecten aan, variërend van een sollicitatietraining tot een gerichte arbeidsscholing. Bij het re-integratiebedrijf zijn momenteel ca. 650 eigen medewerkers werkzaam.

Mercedes-Benz in bestelwagenvloot

Met een eigen wagenpark dat uit ruim 160 eenheden bestaat, timmert Pantar Amsterdam flink aan de weg. In de vloot zijn ca. 85 bestelwagens opgenomen, waarvan een derde uit Mercedes-Benz voertuigen bestaat. De Vito’s 111 CDI worden ingezet als combi met dubbelcabine en worden vooral ingezet voor het personenvervoer van en naar de werkplaatsen. Grote voordelen van de Vito zijn volgens Pantar Amsterdam het hoge comfort en de compacte buitenafmetingen. Tevens is het standaard roetfilter een pré gezien de activiteiten en werkzaamheden die men voor de Gemeente Amsterdam uitvoert. Datzelfde geldt voor de Sprinters die eveneens met een standaard roetfilter worden geleverd. De Sprinters van het type 309 CDI gesloten bestelwagen en 515 CDI chassiscabine worden hoofdzakelijk ingezet in de sector Groen. Enkele Sprinter chassiscabines zijn hiervoor uitgerust met HIAB-kranen of veegmachines.

Meedenkend partner

Maatwerk staat centraal voor Pantar Amsterdam. Niet alleen om de individuele medewerker bij te staan in het verkleinen van de afstand tot de arbeidsmarkt, maar ook in mobiliteit. Hiervoor werkt men al jaren prettig samen met Stern Auto uit Amsterdam. Pantar Amsterdam is bijzonder tevreden over de snelle service en het oplossingsgericht meedenken. Wanneer de Vito’s en Sprinters bij de Mercedes-Benz dealer voor reparatie of onderhoud worden gebracht, biedt Stern Auto uitgebreide mogelijkheden met betrekking tot vervangend vervoer. Zelfs voor de chassiscabines met kraan, kan de dealer een alternatief voertuig aanbieden.