28
juli
2010
|
02:00
Europe/Amsterdam

RAV Brabant Midden West Noord kiest voor de Mercedes-Benz Emergency Sprinter als nieuwe Ambulance

Onlangs vond in Den Bosch de overdracht plaats van de eerste vijf nieuwe ambulances aan de RAV Brabant Midden West Noord uit een serie van 52 stuks.

Deze Regionale Ambulance Voorziening is verantwoordelijk voor de ambulance-inzet in bijna de gehele provincie Brabant m.u.v. de regio Eindhoven. Zo vallen o.a. Den Bosch, Tilburg en Breda onder deze regio.

Twee jaar geleden besloot deze dienst op zoek te gaan naar een nieuw ambulanceconcept als vervanging van de in gebruik zijnde Chevrolets.

Na een testperiode, waarin meerdere concepten zijn beproefd, heeft de RAV, na een openbare aanbestedingsprocedure, besloten al haar 52 ambulances in de komende twee jaar te vervangen door de Mercedes-Benz Emergency Sprinter 319 CDI. Voor de op- en inbouw van de voertuigen tot ambulance is gekozen Wietmarscher Ambulanz- und Sonderfahrzeuge GmbH uit Duitsland.

De Mercedes-Benz Emergency Sprinter heeft een belangrijke plaats gekregen binnen de Nederlandse ambulancemarkt. Door zijn uitstekende wegligging, comfortabel weggedrag en zijn sterke 6 cilinder dieselmotor is deze speciale uitvoering van de Sprinter bij uitstek geschikt voor ambulance-inzet. Maar ook de professionele dealerorganisatie en de lage onderhoudskosten, zorgen voor lage exploitatiekosten en een hoge inzetgraad van deze Sprinter. Daarnaast voldoet de Emergency Sprinter aan de strengste milieu-eisen. Inmiddels zijn 3 van de 4 nieuwe ambulances in Nederland opgebouwd op de Mercedes-Benz Emergency Sprinter.

Op de foto overhandigt Maurice Verrijt van W.A.S. GmbH de sleutels aan Herman Schlepers van de RAV Brabant MWN.

Links op de foto Henri Tordoir van Mercedes-Benz Nederland BV, naast Maurice Verrijt van W.A.S. GmbH en rechts Herman Schlepers met Nico Ockeloen van de RAV Brabant MWN.