21
maart
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Publieksdebuut voor smart e-bike tijdens Maffe Marathon van de Bijenkorf

  • smart e-bike in alle 12 Bijenkorf-filialen en via www.bijenkorf.nl

  • Levering start in mei via officiële smart-verkooppunten

  • Speciale introductieprijs van € 2.649

De innovatieve smart e-bike beleeft zijn Nederlandse verkoopdebuut tijdens de Maffe Marathon van de Bijenkorf (27 maart 18:00 uur t/m 9 april). De e-bike is dan te bezichtigen in alle twaalf Bijenkorf-filialen en kan daar direct besteld worden. De eerste smart e-bikes worden vanaf mei aanstaande uitgeleverd door de Nederlandse smart-dealers.

De aanwezigheid van de smart e-bike tijdens de Maffe Marathon van de Bijenkorf is uniek: het is voor het eerst dat de elektrisch aangedreven fiets in een ‘retailomgeving’ te zien is. Speciaal getrainde hosts en hostessen kunnen bovendien alle (innovatieve) details van de e-bike uit de doeken doen. De smart e-bike is tijdens de Maffe Marathon te bestellen tegen de speciale prijs van € 2.649 (normaal: € 2.849). De levering begint in mei aanstaande en vindt plaats via de officiële smart-verkooppunten.

Uniek in alle opzichten

De smart e-bike is uniek in alle opzichten. Dat begint met het design dat is ontwikkeld door de ontwerpers van de smart fortwo. Het resultaat: een sportief en hip ontwerp dat duidelijk ‘breekt’ met traditioneel fietsdesign. Op technisch gebied is de elektrische BionX-motor dé highlight. De mate van ondersteuning is door middel van een draaiknop instelbaar (vier keuzemogelijkheden). Dankzij de krachtige lithium-ion accu bedraagt de maximale actieradius maar liefst 100 km. De accu is uitneembaar en kan daardoor eenvoudig thuis (of elders) worden opgeladen. Overigens wordt de accu ook opgeladen bij het afremmen. De remenergie wordt namelijk automatisch omgezet in elektriciteit. De smart e-bike heeft een USB-aansluiting. Deze maakt het mogelijk om tijdens het rijden elektrische apparatuur zoals een iPhone op te laden. Via de USB-aansluiting is de mobiele telefoon ook te gebruiken als navigatie- en informatiesysteem. Andere hightech details zijn de schijfremmen voor en achter, een onderhoudsvrije aandrijfriem van carbon en banden met een zeer lage rolweerstand.