06
maart
2006
|
01:00
Europe/Amsterdam

Prominente rol Mercedes-Benz oldtimers in modeshow Jaap Rijnbende

Het hoofdkantoor van DaimlerChrysler Nederland in Utrecht vormde onlangs het decor voor de modeshow “be my guest” van de bekende Amsterdamse ontwerper Jaap Rijnbende. De show was geheel in de stijl van Jackie Kennedy met een grote afbeelding van het Witte Huis in Washington en auto’s uit de jaren vijftig en zestig. De fraaie Mercedes-Benz oldtimers, waaronder de statige 600 limousine en de klassieke 300 SL “Gullwing” met vleugeldeuren, speelden een prominente rol in de show, die door zo’n 500 bezoekers werd bijgewoond.

Voor Jaap Rijnbende, die sinds 2000 met zijn eigen label J® gevestigd is aan de Maasstraat in Amsterdam, was het niet de eerste activiteit in het opvallende gebouw van DaimlerChrysler Nederland. Vorig jaar al organiseerde hij er de geslaagde presentatie van zijn Internet-lifestylemagazine “Chatwalk”.

Tijdens de huidige modeshow “be my guest” werd een weg aangelegd, waarover de Mercedes-Benz oldtimers met 15 mannequins reden. Zo werden in totaal zo’n 30 haute couture ensembles geshowd met een duidelijke verwijzing naar de glamour van de jaren vijftig en zestig, de tijd van Jackie Kennedy. Ook stonden modellen uit het actuele programma van Mercedes-Benz en Maybach in het Atrium opgesteld. De muzikale omlijsting werd verzorgd door Nurlaila Karim, die binnenkort de hoofdrol zal spelen in de musical “The Wizard of Oz”. De show werd afgesloten met een optreden van Saskia Riemers als Marilyn Monroe. De reacties van de aanwezige gasten waren bijzonder positief.