30
oktober
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Progeco Benelux breidt Mercedes-Benz vloot uit met vier Citans

  • Vier Mercedes-Benz Citan bestelwagens voor Progeco

  • Bedrijf kiest wederom voor Mercedes-Benz vanwege betrouwbaarheid, veiligheid en uitstraling

Containerservicebedrijf Progeco Benelux uit Rotterdam heeft onlangs vier Mercedes-Benz Citan 109 CDI XL bestelwagens aangeschaft om in te zetten als Mobile Unit voor containerreparatie op locatie. Naast de Citans bestaat het wagenpark van het bedrijf uit drie Mercedes-Benz Vito’s en zeven Sprinters. Hoofdredenen om te kiezen voor Mercedes-Benz zijn volgens Progeco de betrouwbaarheid, veiligheid en uitstraling van de bestelwagens. 

Vier nieuwe Citans als mobiel laboratorium 

Ad van Hoff, algemeen directeur van Progeco Benelux, nam onlangs de sleutels van de nieuwe Citan bestelwagens in ontvangst. Alle bestelwagens van Progeco worden ingezet als Mobile Unit: mobiel laboratorium en werkplaats zodat op locatie van de klant de containers volgens de inspectiecriteria gekeurd en waar nodig direct gerepareerd kunnen worden. Dealer Hogenbirk Bedrijfswagens verzorgde de volledige inbouw van de Citans. Van Hoff: “Onze bestelwagens zijn uitgerust met onder meer lasapparatuur en powerpack zodat ze compleet zelfstandig kunnen opereren. Al onze medewerkers op de servicewagens beschikken bovendien over de meest geavanceerde computerfaciliteiten en staan met hun mobiele devices en laptops op iedere locatie online in verbinding met onze systemen en die van onze klanten. Hierdoor zijn real-time rapportages eenvoudig te realiseren.” Van Hoff is positief over de eerste praktijkervaringen met de nieuwe bestelwagens: “Als ik kijk naar de Citans valt me op dat deze erg zuinig in het brandstofverbruik zijn. Direct gevolg is dat we ook meteen stappen zetten in duurzamere mobiliteit.” 

Betrouwbaarheid belangrijkste factor 

Net als de overige wagens uit de vloot van het containerbedrijf zijn de Citans aangeschaft bij Hogenbirk Bedrijfswagens middels captive leasemaatschappij Mercedes-Benz CharterWay. De Financial leaseconstructie is uitgebreid met SterGarantie waarmee de fabrieksgarantie voor het derde en vierde jaar is verlengd. Van Hoff: “De inzet en kilometrages van de servicebussen variëren sterk. De één loopt 15.000 Km per jaar, de ander 60.000. Wij verdienen ons geld ook niet met de kilometers maar met het werk op locatie. Daardoor is het wel belangrijk om op een merk te kunnen vertrouwen.” 

Progeco Container Services 

Progeco Container Services heeft in ruim dertig jaar tijd uitgegroeid tot een bekende reputatie verworven in de wereld van het containerwerk met momenteel 160 medewerkers en vijftien servicewagens. Het bedrijf begon als service depot in Marseille voor onderhoud van alle mogelijke soorten containers maar groeide tot inmiddels zestien depots in belangrijke havensteden in Nederland, Frankrijk, België en Duitsland. Ad van Hoff, directeur Progeco Benelux: “Zeker in de laatste tien jaar hebben we als bedrijf een forse groei doorgemaakt. We repareren nu ongeveer duizend containers per dag met een ontzettend korte omloopsnelheid. Gemiddeld is een container binnen drie dagen weer in bedrijf.”