15
mei
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Proef met Mercedes-Benz Sprinter door van Hommema Bliksembeveiliging B.V. geslaagd

Hommema Bliksembeveiliging B.V. uit Wijk bij Duurstede is bijzonder tevreden over de prestaties van de Mercdes-Benz Sprinter die eerder dit jaar als proef in gebruik werd genomen. De Sprinter 316 CDI is de eerste combiwagen in het wagenpark en verzorgt de aandrijving van een complete compressie-unit. Daarmee is de weg vrijgemaakt voor de eventuele intrede van meer Mercedes-Benz Sprinters in de vloot.

Hommema is actief in bliksembeveiliging, aarding, overspanningsbeveiliging en kathodische bescherming. Voor de werkzaamheden op locatie nam het bedrijf eerder dit jaar de allereerste Mercedes-Benz in gebruik. De Sprinter 316 CDI werd geleverd als gesloten bestelwagen. Daarbij werd gekozen voor de handgeschakelde variant. Hierdoor werd het mogelijk om via een af fabriek geleverde PSM-module en een door Stern Auto ingebouwde motordoorloopregeling, een complete compressie-unit aan te sturen via de aandrijflijn van de bestelwagen. Deze compressie-unit wordt onder meer gebruikt voor het slaan van aardelectroden die tot wel veertig meter de grond in gaan. Dat de Mercedes-Benz Sprinter hiervoor de aandrijving levert, is bijzonder. Kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid waren argumenten die tot de aanschaf van de Sprinter leidde. Want naast de jaarlijkse kilometrage van 50.000 wordt er gemiddeld vijf uur per dag een beroep gedaan op de aandrijflijn. Daarmee wordt de bestelwagen zeer intensief gebruikt. Mobiliteitspartner Stern Auto uit Nieuwegein leverde het nieuwe voertuig en zal ook het periodieke onderhoud ervan verzorgen. De inzet in de eerste maanden is naar volle tevredenheid van Hommema verlopen.

Hommema Bliksembeveiliging B.V.

Het in Wijk bij Duurstede gevestigde Hommema houdt zich al sinds 1825 bezig met het beveiligen van installaties, gebouwen en werknemers zonder dat daarbij bedrijfsprocessen worden verstoord. Door de jaren heen is het familiebedrijf uitgegroeid tot een expert in bliksembeveiliging, aarding, overspanningsbeveiliging en kathodische bescherming. Hommema biedt een landelijk dekkend netwerk van monteurs en inspecteurs. Ook heeft het bedrijf een zusteronderneming in België. Hommema behoort samen met andere succesvolle ondernemingen tot de Madioen groep.