18
juli
2011
|
02:00
Europe/Amsterdam

Productie Mercedes-Benz fabriek Sindelfingen wordt verder opgevoerd: Mercedes-Benz bijzonder succesvol in eerste halfjaar 2011

  • Extra productiediensten voor C-, E- en S-Klasse houden aan

  • Eerste halfjaar en tweede kwartaal 2011 het beste in de historie

  • Forse groei in de VS en opkomende economieën, C- en S-Klasse marktleiders wereldwijd

Het gaat bijzonder goed met Mercedes-Benz. Vanwege de aanhoudend hoge vraag worden ook in het tweede halfjaar extra productiediensten gedraaid in de fabriek in het Duitse Sindelfingen. Bij de productie van de Mercedes-Benz C-Klasse wordt dit jaar op 16 extra zaterdagen gewerkt, bij de S-Klasse wordt er op 11 zaterdagen extra geproduceerd. Bovendien wordt de dagelijkse productietijd van de C-, de E- en de S-Klasse verlengd.

De Mercedes-Benz fabriek in Sindelfingen is de grootste fabriek ter wereld van Daimler AG. Vorig jaar produceerden de circa 23.600 medewerkers meer dan 460.000 personenauto’s van de reeksen Mercedes-Benz C-, E- en S-Klasse, alsmede de CL, CLS en SLS AMG. Over het volledige jaar 2011 gerekend, worden er in de grootste fabriek ter wereld van Daimler AG op 28 zaterdagen extra C-Klasses en op 17 zaterdagen extra S-Klasses geproduceerd.

Nieuwe verkooprecords voor Mercedes-Benz

Mercedes-Benz blijft het bijzonder goed doen. De afgelopen maand was de beste maand juni in de historie van het merk. Over de hele wereld werden er 120.510 personenauto’s afgeleverd, een stijging van 6,4 procent ten opzichte van de 113.297 auto’s in juni 2010. Mede dankzij het goede resultaat in juni was het tweede kwartaal van dit jaar eveneens het succesvolste in de geschiedenis van Mercedes-Benz met een totaal van 329.979 auto’s, een toename van 7,2 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van vorig jaar (307.733). In het eerste halfjaar vestigde Mercedes-Benz met 610.531 verkochte auto’s eveneens een nieuw verkooprecord (groei ten opzichte van de 556.691 in het eerste halfjaar 2010: 9,7 procent).

Met name in de Verenigde Staten, de BRIC-landen (Brazilië, Rusland, India en China) en tal van overige landen in Azië ontwikkelt Mercedes-Benz zich uitstekend, waarbij er in de meeste gevallen sprake is van een stijging met dubbele cijfers. De nieuwe generatie C-Klasse, de S-Klasse en de SUV-modellen dragen in hoge mate bij aan de sterke afzet. Sinds zijn introductie is de nieuwe generatie C-Klasse marktleider in zijn segment. Vooral de C-Klasse Estate is populair: de verkoop van dit model is sinds januari met 38,5 procent gestegen. Ook de S-Klasse verdedigt zijn positie als best verkochte luxe limousine in zijn segment. Verwacht wordt dat het wereldwijde verkoopsucces van Mercedes-Benz in de tweede helft van dit jaar aanhoudt, niet in de laatste plaats ook dankzij de komst van de nieuwe M-Klasse, die sinds 11 juli kan worden besteld en waarvan de levering in West-Europa dit najaar begint. In totaal verwacht Mercedes-Benz, ervan uitgaand dat de huidige ontwikkeling zich voortzet, voor het lopende jaar een nieuw verkooprecord met meer dan 1,3 miljoen Mercedes-Benz en smart personenauto’s.