27
november
2007
|
01:00
Europe/Amsterdam

Primeur Actros voor Van Eeuwijk B.V.

Mercedes-Benz levert de eerste voorloopasser trekker in Nederland met Euro 5-motor en PowerShift versnellingsbak aan Van Eeuwijk B.V. uit Velddriel. Het familiebedrijf Van Eeuwijk heeft met deze Mercedes-Benz Actros 2551 LS V8, een heuse primeur in ontvangst genomen.

Veelzijdige Actros

Van Eeuwijk Transport kreeg onlangs zijn eerste Euro5 Mercedes-Benz Actros. Deze afgeleverde trekker beschikt over een 510 pk sterke V8-krachtbron, 6x2/4 aandrijving, Euro 5-motor en Mercedes PowerShift. Deze zwaartransporttrekker heeft een GVW van 25 ton heeft ontheffing voor een totaal treingewicht van maximaal 72 ton. Hierdoor kan Van Eeuwijk binnen heel Europa uitzonderlijke transporten verzorgen. De veelzijdigheid van de Mercedes-Benz Actros wordt nog eens extra benadrukt door de af fabriek opgebouwde P.T.O. (Power Take Off) met hydrauliek installatie. Van Eeuwijk B.V. beschikt over meerdere opleggers, waaronder enkele die als kipper gebruikt kunnen worden. Deze kippers worden ingezet voor het vervoer van losgestorte grondstoffen in binnen- en buitenland.

Moderne technieken en oplossingen

De keuze voor de Actros is verder gebaseerd op kwaliteit en betrouwbaarheid. Zijn milieuvriendelijke Euro 5-motor met AdBlue-toevoeging en de Mercedes PowerShift laten indrukwekkende verbruikscijfers zien en zorgen, aldus Rob van Eeuwijk, voor een flinke besparing op de brandstofkosten. De PowerShift zorgt bovendien voor meer gemak voor de chauffeur dankzij de kickdownmodus, de uiterst precieze rangeermodus, de schommelmodus en de vier achteruitversnellingen. Voor het uitzonderlijke transport binnen heel Europa had Van Eeuwijk B.V. een aantal specifieke wensen, die af fabriek door Mercedes-Benz zijn vertaald naar pasklare oplossingen. Zo is er speciaal een retarder ingebouwd. De truck rijdt veel door bergachtige gebieden en dankzij de retarder worden de motor en de remmen in de afdalingen extra gespaard. Tevens zijn er luxere chauffeursstoelen af fabriek gemonteerd ter verhoging van het comfort van de chauffeur. Vanwege de warme zomermaanden in Zuid-Europa is er ook een standairco ingebouwd, zodat de chauffeur koel de nacht kan doorbrengen in de cabine. Omdat de trucks van de transporteur flinke afstanden afleggen, is de Mercedes-Benz Actros uitgerust met een extra grote brandstoftank van 650 liter. Ook de AdBlue tank is vergroot naar 85 liter. Met deze aanpassing kan de heen- en terugreis naar Zuid-Europa op slechts één AdBlue tank worden verreden.

Terug bij Mercedes-Benz

Het familiebedrijf, dat is opgericht in 1925, wordt nu geleid door Rob van Eeuwijk. Van Eeuwijk B.V. reed in het verleden ook al geruime tijd met Mercedes-Benz. Na een korte uitstap zijn ze weer terug bij het merk met de zilveren ster. De komst van de zuinige Euro 5-motor en de innovatieve Mercedes PowerShift automatische versnellingsbak in combinatie met de goede adviezen van bedrijfswagendealer Rüttchen Veghel hebben hiervoor gezorgd. Het onderhoud van de Mercedes-Benz Actros is door middel van een Reparatie & Onderhoudscontract voor vier jaar en 120.000 km ondergebracht bij dezedealer.