12
januari
2007
|
01:00
Europe/Amsterdam

Prijzen voor nieuwe smart fortwo beginnen bij € 8.995,-

De nieuwe smart fortwo kan met ingang van maandag 15 januari 2007 bij de smart centers worden besteld. De klanten zullen aangenaam verrast zijn wanneer ze ontdekken dat het nieuwe model niet duurder is dan zijn voorgangers. De nieuwe smart fortwo coupé met 45 kW (61 pk) motor is in base-uitvoering leverbaar voor € 8.995,- inclusief BTW en BPM.

De nieuwe smart fortwo kan alles wat het huidige model kan – maar dan beter. Dit betekent dat de nieuwe smart fortwo nog comfortabeler, wendbaarder, veiliger en milieuvriendelijker is dan zijn voorganger.
De nieuwe smart fortwo komt in april op de markt en zal als coupé en als cabrio leverbaar worden. Er kan gekozen worden uit twee atmosferische benzine-uitvoeringen met een vermogen van 45 resp. 52 kW (61 / 71 pk) en een turbomotor van 62 kW (84 pk). De dieseluitvoering, de smart fortwo cdi, heeft een vermogen van 33 kW (45 pk).

smart fortwo cdi:
een zuiniger manier van autorijden bestaat niet

Ondanks een groter motorvermogen is het standaard brandstofverbruik van de benzine-uitvoeringen 4.9 liter per 100 kilometer. In de 45 kW en 52 kW uitvoeringen heeft de smart fortwo coupé zelfs nog minder benzine nodig. Hiervoor ligt het standaardverbruik, volgens NEDC norm, op 4.7 liter per 100 kilometer.

De dieselversie spant de kroon met een nog zuiniger verbruik. Voor 100 kilometer heeft deze slechts 3.4 liter diesel nodig. Daarmee is de nieuwe smart fortwo cdi de zuinigste in zijn klasse. Met andere woorden: op dit moment is er geen zuiniger auto dan de smart fortwo cdi.

Met een CO2-uitstoot van maar 90 gram per kilometer bereikt de smart fortwo cdi de 'drie liter' status. De dieselversie van de nieuwe smart fortwo heeft daarmee van alle auto's die op dit moment op de markt verkrijgbaar zijn de laagste CO2-uitstoot.