11
september
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Prijzen Mercedes-Benz Citan bekend

Mercedes-Benz heeft deze week de prijzen van de Citan Gesloten Bestelwagen bekend gemaakt. Het compacte model is de meest recente aanvulling op het brede Mercedes-Benz bestelwagenprogramma. De Citan Economy is leverbaar voor € 11.990,-. Excl. BTW. De wereldpremiere van het model vindt eind deze maand plaats op de IAA voor bedrijfswagens in Hannover. Vanaf eind oktober worden de eerste Citans in Nederland uitgeleverd.

Modulaire prijsopbouw

De Citan 108 CDI Economy is er al voor € 11.990,- en voor deze variant geldt een leasetarief € 69,- per week voor Operationele Servicelease via Mercedes-Benz Charterway. Het standaardmodel van de Citan is zeer rijk uitgerust. De verkoopprijs van deze 108 CDI Lang start bij € 13.250,-. Bij het standaard leveringsprogramma heeft Mercedes-Benz gekozen voor een zeer overzichtelijke modulaire prijsopbouw. Zo heeft bijvoorbeeld elke niveau in motorisering een prijsstap van € 1.050,-. Vanaf de verkoopstart is de Citan meteen leverbaar als 108 CDI (55kW/75 pk) en 109 CDI (66 kW/90 pk) Bij de 109 CDI kan worden gekozen uit de lengtevarianten Lang (wielbasis 270 cm) en Extra Lang (wielbasis 308 cm). De 111 CDI (81 kW/110 pk) wordt leverbaar vanaf mei 2013. Eind 2012 zal Mercedes-Benz de prijzen voor de Citan Combi bekendmaken. De komst van de korte uitvoering van de Citan staat gepland voor het tweede kwartaal van 2013.

Citan Lines

Mercedes-Benz komt met twee Lines voor de Citan. De Line Professional, met onder andere elektrisch bedienbare en verwarmde buitenspiegels, airconditioning en comfort bestuurdersstoel, voor € 695,- ecxl BTW en de Line Ambition a € 995,- ecxl BTW met daarnaast het lakpakket (bumpers, kappen boven achterlichten en buitenspiegels in lakkleur), een boordcomputer en Parktronic parkeerhulp

BlueEFFICIENCY zorgt voor lage Total Cost of Ownership

De Euro 5-dieselmotoren van de Citan beschikken standaard over een roetfilter. Door lange onderhoudsintervallen zijn de onderhoudskosten zeer concurrerend. Daarnaast draagt een zeer laag brandstofverbruik vanaf 4,6 liter per 100 km bij aan een lage Total Cost of Ownership (TCO). Het brandstofverbruik kan verder worden verlaagd met het optionele BlueEFFICIENCY-pakket. Dit pakket bevat het ECO start/stopsysteem, accu- en generatormanagement en banden met een verbeterde rolweerstand. Hiermee wordt het brandstofverbruik teruggebracht naar 4,3 liter. Daarmee is de Citan benchmark in zijn segment.

Voordelig financieren en verzekeren

Naast een scherpe aanschafprijs is ook de lage TCO een belangrijk thema voor Mercedes-Benz. Met het aanbieden van een aantrekkelijk pakket met financiering, verlengde garantie en verzekering op maat wordt hieraan verder invulling gegeven. Net als de voertuigprijzen zijn ook de prijzen voor aanvullende diensten op overzichtelijke wijze modulair opgebouwd. Zo kan de Citan bijvoorbeeld een jaar lang worden verzekerd voor slechts € 29,- per maand, onafhankelijk van de regio, het aantal schadevrije jaren en het aantal gereden kilometers.

Onovertroffen nieuwwaarderegeling

De Mercedes-Benz bestelwagenverzekering kent een unieke nieuwwaarderegeling van 36 maanden, ongeacht de cataloguswaarde en de gereden kilometers. Bij diefstal van een nieuw gekochte Citan binnen 36 maanden kan de klant overstappen in een nieuwe bestelwagen.

De Citan, ideale stadspartner

Bekende Mercedes-Benz waarden als kwaliteit, veiligheid en zuinigheid zijn ook op de Citan van toepassing. Aangevuld met zijn uitstekende rijeigenschappen en compacte buitenafmetingen maakt dit de Citan bijzonder geschikt voor stadsdistributie. De Mercedes-Benz Citan kenmerkt zich door een stabiele wegligging in combinatie met rijdynamiek, wendbaarheid en een hoge mate van comfort. De directe besturing functioneert zeer exact en gevoelig, de vering, demping en stabilisatoren zijn zorgvuldig op elkaar afgestemd. Zowel leeg als in beladen toestand heeft de nieuwe Citan een precies, veilig en comfortabel rijgedrag.