30
september
2009
|
02:00
Europe/Amsterdam

Prestigieuze prijs voor voor Mercedes-Benz Nederland: Mercedes-Benz Vito Bestelauto van het Jaar 2010

Tijdens het Driving Business Event dat op 30 september jl. in Kasteel Vanenburg in Putten werd georganiseerd, is de Mercedes-Benz Vito officieel bekroond met de titel Bestelauto van het Jaar 2010. Een onafhankelijke jury verkoos de Vito boven alle andere bestelwagens nadat er op onder meer functionaliteit, kilometerkostprijs en veiligheid was getoetst. Bovendien werd de kwaliteit van de Mercedes-Benz importeur- en dealerorganisatie zeer positief beoordeeld.

Mercedes-Benz Vito als winnaar

De winnaar van de prestigieuze prijs werd op 30 september jl. bekend gemaakt tijdens het Driving Business Event in Kasteel Vanenburg in Putten. De Nederlandse jury verkoos de Mercedes-Benz Vito tot Bestelauto van het Jaar 2010 die daarmee de Opel Vivaro (2e) en Ford Transit Connect(3e) achter zich liet. De prijs werd toegeschreven aan de zeer aantrekkelijke kilometerkostprijs van de Vito. Hiermee is het bewijs geleverd dat alle kwaliteitsinspanningen, die dit jaar op het gebied van rendement zijn gerealiseerd, in de praktijk hun vruchten afwerpen. Ook de inzet van de dealerorganisatie, waaronder de ruimste openingstijden, wogen zwaar in het juryrapport. Mercedes-Benz Nederland heeft met deze prijs niet alleen een bevestiging in handen dat de maatregelen direct voordeel voor de klant brengen, maar ook dat het beschikt over een gemotiveerde bedrijfswagenorganisatie. Bovendien wordt er in de ontwikkeling van vernieuwende producten en diensten snel geschakeld. In de huidige tijd staat bij Mercedes-Benz het rendement voor de ondernemer centraler dan ooit.

Bestelauto van het Jaar

De Bestelauto van het Jaar is een praktijkprijs die dit jaar alweer voor de 21ste keer werd uitgereikt. Op initiatief van Automobiel Management wordt jaarlijks een jury samengesteld waarin professionals uit de leasing, het wagenparkbeheer, de vakjournalistiek en bedrijfsautoverhuur zijn vertegenwoordigd. De beoordeling wordt gebaseerd op de waarderingen van de kilometerkostprijs aan de hand van ervaringen uit hun praktijk. Daarnaast worden de inspanningen van de importeur- en dealerorganisatie meegenomen in het juryrapport. Alle factoren bij elkaar maken volgens de experts de Vito Functional met een vanafprijs van € 17.100,- tot de meest aantrekkelijke optie voor de ondernemer.