08
september
2022
|
17:11
Europe/Amsterdam

Plug & Charge nu ook beschikbaar voor de plug-in hybrids van Mercedes-Benz

Samenvatting

·     Eenvoudige authenticatie zonder app, laadpas of headunit bij geschikte laadpunten

·     Laadproces start automatisch bij het aansluiten van de laadkabel

·     Nu ook beschikbaar voor de actuele plug-in hybrids van de Mercedes-Benz C-Klasse en S-Klasse en de nieuwe GLC met optioneel gelijkstroomlaadsysteem (DC-laden)

·     Reeds verkochte plug-in hybrids van de actuele C-Klasse en S-Klasse met DC-laden krijgen de functie via een software-update over-the-air (OTA)

·     Plug & Charge werkt in eerste instantie bij meer dan 1.800 IONITY-snellaadpunten in Europa en circa 700 Aral pulse-snellaadpunten in Duitsland

Het elektrische luxemodel EQS en de businesslimousine EQE gaven de aftrap en vanaf nu is ook de huidige generatie plug-in hybrids van Mercedes-Benz uitgerust met Plug & Charge in combinatie met de Mercedes me connect-service en Mercedes me Charge. Mercedes-Benz is een van de eerste autofabrikanten die deze functie nu ook voor plug-in hybrids aanbiedt, waardoor de comfortabele authenticatiemogelijkheid voor een nog grotere groep klanten beschikbaar is. Laden en betalen wordt voor klanten nog makkelijker met Plug & Charge, omdat handmatige authenticatie niet meer nodig is. Het laadstation communiceert rechtstreeks met het voertuig, mits het betreffende openbare laadstation geschikt is voor Plug & Charge.

Rijd naar het laadstation, open de laadaansluiting, steek de stekker in het stopcontact – en de stroom begint te stromen. Gedoe met een laadpas, app of headunit voor authenticatie behoort nu tot het verleden. Dit wordt mogelijk gemaakt door de geïntegreerde communicatie tussen het voertuig en het laadstation via de laadkabel. De ISO 15118-norm zorgt ervoor dat de communicatie tussen voertuig en infrastructuur en de opgeslagen contractgegevens worden beschermd tegen manipulatie. Het voertuig en het laadstation dienen beide volgens deze norm te werken. Al het andere wordt automatisch afgehandeld via de Mercedes me connect-service Mercedes me Charge. Klanten hoeven alleen hun actieve laadcontract in Mercedes me Charge op te slaan.

Iedereen die al in een huidige C-Klasse of S-Klasse plug-in hybrid rijdt, kan profiteren van de nieuwe en ongecompliceerde laadoplossing. Via een OTA-update kunnen de benodigde certificaten in het voertuig worden geïnstalleerd, zonder dat verdere actie nodig is. Hiermee benadrukt het merk dat de auto heeft uitgevonden zijn ambitie om een leidende rol te spelen, niet alleen in elektrisch rijden, maar ook in voertuigsoftware. Naast de actuele C-Klasse en S-Klasse, ondersteunt de nieuwe GLC Plug & Charge af fabriek. Voorwaarde is dat de plug-in hybrids zijn uitgerust met het optionele gelijkstroomlaadsysteem (DC-laden) en dat de klant de Plug & Charge-service heeft geactiveerd in het serviceoverzicht.

De laadstationdetails in de headunit of in de Mercedes me-app laten zien of een laadstation geschikt is voor Plug & Charge. Er kan ook gericht worden gezocht naar geschikte laadpalen. Plug & Charge is de vierde en handigste manier om toegang te krijgen tot een laadstation. Er is ook de mogelijkheid om te laden via MBUX in de headunit van het voertuig, via de Mercedes me-app of via de Mercedes me Charge-laadpas.

Plug & Charge werkt bij meer dan 1.800 IONITY-snellaadpunten in Europa en bij Aral pulse-snellaadpunten in Duitsland. Alleen al in Duitsland zijn er ongeveer 700 Aral-puls-laadpunten en het netwerk breidt zich voortdurend uit, ook buiten Duitsland. Mercedes-Benz en de laadnetbeheerders zijn doorlopend bezig om Plug & Charge uit te breiden naar steeds meer laadstations.

Mercedes me Charge maakt laden makkelijker

De Mercedes me connect-service Mercedes me Charge biedt toegang tot een groot aantal openbare laadstations in steden, winkelcentra, hotels en servicegebieden langs snelwegen. De exacte locatie en actuele beschikbaarheid van het geselecteerde laadpunt kan worden bekeken in de Mercedes me-app en in de headunit van het voertuig. Bij volledig elektrische Mercedes-EQ-modellen wordt het geïntegreerde navigatiesysteem ook voorzien van informatie over de laadpunten en kan hiermee rekening worden gehouden in de routegeleiding. Bij het laadstation vindt authenticatie plaats via het display in de headunit, de Mercedes me-app, de Mercedes me Charge-laadpas of, bij bepaalde Mercedes-Benz plug-in hybrid modellen en de EQS en EQE, volledig automatisch via Plug & Charge. Al het andere wordt automatisch afgehandeld via Mercedes me Charge.

Mercedes me Charge – het wereldwijde netwerk blijft groeien en maakt laden gemakkelijker

Mercedes me Charge is een van 's werelds grootste laadnetwerken en breidt voortdurend uit: het omvat momenteel meer dan 850.000 laadpunten, waarvan meer dan 350.000 in Europa. Alleen al in dit werelddeel zijn er meer dan 850 verschillende exploitanten van openbare laadstations wiens laadpunten toegankelijk zijn voor Mercedes me Charge-gebruikers. Hiervoor is bij Mercedes me Charge slechts één laadcontract met een externe provider nodig. Klanten profiteren van eenvoudige facturatie. Het doel is ontspannen en probleemloos reizen in combinatie met transparantie en planningszekerheid.

Klanten profiteren sinds juni 2022 ook van een nieuw laadtariefsysteem voor de ruim 350.000 laadpunten in het Europese Mercedes me Charge-netwerk. Het nieuwe Europese tariefsysteem omvat drie nieuwe laadtarieven die zijn afgestemd op de individuele kilometrages. Met dit slimme tariefsysteem biedt Mercedes-Benz ook vaste prijzen per kilowattuur elektriciteit en creëert zo een maximaal kostenoverzicht bij openbare laadstations. Klanten die in een plug-in hybrid of volledig elektrische auto van Mercedes-Benz rijden, kunnen onder bepaalde voorwaarden permanent profiteren van de voordelen van Mercedes me Charge. In het eerste jaar na registratie zelfs met exclusief prijsvoordeel voor openbaar laden met vaste prijzen per kilowattuur elektriciteit. Voor klanten die een nieuwe plug-in hybrid van Mercedes-Benz kopen in Europa, wordt het maandelijkse basistarief voor de M-categorie in het eerste jaar na registratie en serviceactivering kwijtgescholden.

Meer informatie kunt u hier vinden.

Green Charging – meer duurzaamheid en transparantie voor klanten

Groene stroom, dat wil zeggen elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen, is een belangrijke factor in de levenscyclus van een plug-in hybrid of een elektrische auto als middel om de CO2-uitstoot te vermijden. Met Mercedes me Charge kunnen klanten Green Charging gebruiken bij elk openbaar laadstation binnen het Mercedes me Charge-netwerk in Europa en Noord-Amerika. Green Charging brengt het laadnetwerk in evenwicht met energie uit hernieuwbare bronnen en zorgt ervoor dat de bijbehorende hoeveelheden groene stroom worden teruggeleverd aan het net. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van Certificaten van Oorsprong of Certificaten van Hernieuwbare Energie, die de oorsprong van de energie certificeren.

Boilerplate

Mercedes-Benz AG in één oogopslag

Mercedes-Benz AG is verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans met meer circa 172.000 medewerkers wereldwijd. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens en bestelwagens, alsmede voertuiggerelateerde services. Bovendien streeft de onderneming naar een leidende rol in elektromobiliteit en voertuigsoftware. Het productportfolio omvat het merk Mercedes-Benz met de submerken Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach, Mercedes-EQ, G-Klasse, alsmede het merk smart. Het merk Mercedes me biedt toegang tot de digitale services van Mercedes-Benz. Mercedes-Benz AG is een van de grootste fabrikanten van premium personenwagens. In 2021 werden circa 1,9 miljoen personenwagens en bijna 386.200 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met zo’n 35 fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt de onderneming zijn wereldwijde netwerk voor accuproductie op drie continenten verder uit. Duurzaamheid is de leidraad van de Mercedes-Benz strategie en betekent voor de onderneming het creëren van duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzaamheidsstrategie van Mercedes-Benz Group. In deze strategie neemt de onderneming de verantwoordelijkheid op zich voor de economische, ecologische en sociale gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten en heeft het oog voor de gehele waardeketen.