24
juni
2020
|
13:47
Europe/Amsterdam

Pierre-Emmanuel Chartier volgt Niels Kowollik op als CEO Mercedes-Benz Belgium Luxembourg en Mercedes-Benz Cars Nederland

Op 1 september aanstaande neemt Pierre-Emmanuel Chartier, huidig ​​Hoofd Market Operations Mercedes-Benz Cars Portugal en CEO van Mercedes-Benz Portugal, nieuwe verantwoordelijkheden op in de BeNeLux. Hij wordt Hoofd Market Operations Mercedes-Benz Cars in de Benelux en CEO van Mercedes-Benz Belgium Luxembourg NV. en van Mercedes-Benz Cars Nederland B.V. In deze functie volgt hij Niels Kowollik op, die aan het eind van de zomer een nieuwe verantwoordelijkheid op zich neemt als CEO van de Mercedes-Benz organisatie in Zweden/Denemarken.

Op 1 september 2020 wordt Pierre-Emmanuel Chartier (49) de nieuwe CEO van Mercedes-Benz Belgium Luxembourg en van Mercedes-Benz Cars Nederland B.V. Chartier begon zijn loopbaan in 1995 bij Mercedes-Benz Frankrijk, waar hij diverse managementfuncties vervulde in Marketing & Sales in de wholesale-organisatie en in de Own Retail. Na functies als Executive Assistant van de General Manager Mercedes-Benz Cars, District Manager, Product Manager en Head of smart Sales in Frankrijk werd hij in 2006 General Manager Own Retail Mercedes-Benz en smart in Zuid-Frankrijk. In 2011 nam hij de verantwoordelijkheid van Head of Sales Mercedes-Benz Cars & smart in Frankrijk op zich vóór hij in januari 2014 General Manager Own Retail Frankrijk werd. In september 2014 werkte Chartier mee aan de oprichting van de Region Overseas in Stuttgart, als Director of Operations en later als Customer Services Director. Sinds juli 2018 staat hij aan het hoofd van Mercedes-Benz Portugal. Vanaf 1 september 2020 zet hij zijn carrière voort in de BeNeLux.

“We zijn zeer blij met de aanstelling van Pierre-Emmanuel als CEO voor onze activiteiten in de BeNeLux”, aldus Karl Shregle, Head of Mercedes-Benz Cars Sales Europe. “Hij heeft niet alleen knowhow opgebouwd op het gebied van sales en customer services, ook beschikt hij over een uitgebreide kennis van en expertise in zowel wholesale als retail. Om die reden is hij dan ook de geschikte persoon om het roer van onze Mercedes-Benz organisaties in de BeNeLux over te nemen.”

Chartier volgt Niels Kowollik (57) op, die sinds juni 2018 aan het hoofd van Mercedes-Benz Belgium Luxembourg en van Mercedes-Benz Cars Nederland stond. Op 1 september 2020 wordt hij CEO van de Mercedes-Benz organisatie in Zweden/Denemarken.

“Onder de leiding van Niels heroverde Mercedes-Benz in 2019 de nummer 1 positie in de Belgische en de Luxemburgse premiummarkt”, aldus Schregle. “Met zijn enorme ervaring is Niels een goede aanwinst voor onze Scandinavische Mercedes-Benz organisatie.”

Tevens neemt Carsten Dippelt (48), huidig Head of Sales Mercedes-Benz Cars in de BeNeLux, een nieuwe verantwoordelijkheid op zich. Op 1 juli 2020 wordt hij CEO van Mercedes-Benz Oostenrijk.

“Met zijn waardevolle inbreng kon Mercedes-Benz in België en Luxemburg in 2019 voor het eerst sinds meer dan een decennium het jaar afsluiten als marktleider in het premiumsegment”, aldus Niels Kowollik. “Wij danken hem dan ook van harte voor deze opmerkelijke prestatie en wensen hem veel succes toe in zijn nieuwe functie.”

Met Christophe Thomann (51) treedt op 1 september een ervaren Director Sales in zijn voetsporen. Thomann trad in 2000 in dienst bij Mercedes-Benz Frankrijk, waar hij verschillende sales & marketingfuncties bekleedde in zowel wholesale als Own Retail. Na zijn eerste functie als Sales Operations Manager nam hij in 2006 de verantwoordelijkheid over van de afdeling Sales Planning, Ordering en Distributie. In 2011 werd hij General Manager Own Retail Mercedes-Benz & smart in het zuidoosten van Frankrijk en sinds juli 2016 leidt hij de sales & marketingactiviteiten voor Mercedes-Benz Financial Services in Frankrijk.