11
augustus
2020
|
09:48
Europe/Amsterdam

Partnership Mercedes-Benz en Adecco opnieuw kracht bijgezet met A-Klasse voor ‘CEO for One Month’

 

Exact een jaar geleden nam full-service HR-dienstverlener Adecco Group in Zaltbommel de compact cars van Mercedes-Benz in haar wagenpark op. Om dit partnership kracht bij te zetten werd toen besloten de ‘CEO for One Month’ een maand lang met een A-Klasse - letterlijk - in de voetsporen van Adecco CEO Melvin de Boer te laten rijden. Ook dit jaar rijdt de nieuwe ‘CEO for One Month’, de 26-jarige Myrthe van den Reek, als onderdeel van haar arbeidsvoorwaarden een maand lang in een Mercedes-Benz A-Klasse.

Marnix Kraaijmes, Manager Corporate Sales van Mercedes-Benz Cars, is zeer tevreden over de samenwerking met de Adecco Group: “We zien een groeiend aantal medewerkers van de Adecco Group dat voor ons merk kiest. Met name het design, het rijcomfort en het MBUX-infotainmentsysteem met zijn innovatieve bedienings- en weergaveconcept zijn doorslaggevende elementen in de keuze voor Mercedes-Benz. Bovendien zijn we blij dat de samenwerking tussen Adecco en Mercedes-Benz verder gaat dan alleen de invulling van het wagenpark.”

Partnership

In het kader van de samenwerking stelt Mercedes-Benz een A-Klasse ter beschikking voor de winnares van ‘CEO for One Month’, onderdeel van het internationale Way to Work-programma van de Adecco Group. Tijdens deze competitie, bestaande uit een viertal uitdagingen, strijden young professionals uit het hele land om de rol van CEO voor één maand. De winnares van ‘CEO for One Month 2020’ in Nederland is Myrthe van den Reek geworden. Deze young professional mag een maand lang meedraaien aan de zijde van Melvin de Boer, CEO van de Adecco Group Nederland, en kreeg – als onderdeel van haar ‘arbeidsvoorwaarden’ - de sleutel van de Mercedes-Benz A-Klasse overhandigd door Helen Van Nuffelen, Head of Corporate Communications van Mercedes-Benz Cars Nederland. “De nieuwe A-Klasse is in korte tijd een van de meest populaire auto’s in het compacte segment geworden. Niet alleen door het sportieve design, maar ook door de hoogtechnologische snufjes aan boord. Het is dan ook de ideale partner voor jonge en gedreven high potentials”, aldus Helen Van Nuffelen.

Unieke ervaring dankzij ‘Hey Mercedes’

De compact cars van Mercedes-Benz beschikken over MBUX. Deze naam voor het infotainmentsysteem van Mercedes-Benz geeft aan dat de focus op de gebruikerservaring (UX) ligt. Met de begroeting “Hey Mercedes” bedien je het infotainmentsysteem met je stem en vraag je je auto bijvoorbeeld om de temperatuur te verhogen of te verlagen en laat je hem de weg naar jouw favoriete restaurant zoeken. Dankzij de navigatie met augmented reality vind je probleemloos de weg en zelfs de ingang van de parkeergarage in de stad. Het hogeresolutiescherm met touchscreen-bediening maken MBUX compleet. Een unieke feature van dit systeem is zijn vermogen om te leren, dankzij kunstmatige intelligentie. Daarmee is MBUX verregaand te personaliseren en past het zich aan de gebruiker aan. Tegelijkertijd bestaat de mogelijkheid om het systeem ‘over the air’ te updaten.

Plug-in hybrids voor dagelijkse elektromobiliteit

In het compacte segment biedt Mercedes-Benz voor elke modelserie ook een plug-in hybrid-variant aan: A-Klasse Hatchback, A-Klasse Limousine, B-Klasse, CLA Coupé, CLA Shooting Brake en GLA. Hiermee levert Mercedes-Benz een belangrijke bijdrage aan het realiseren van de CO2-neutrale mobiliteit die Mercedes-Benz nastreeft, als onderdeel van zijn milieustrategie. Plug-in hybrids bieden de mogelijkheid om puur op elektriciteit te rijden en dus lokaal emissievrij, vooral in stedelijke gebieden. EQ Power-modellen zijn parallelle hybrids die ook via het externe stroomnet kunnen worden geladen (plug-in). De aandrijflijn bestaat uit een elektromotor en een verbrandingsmotor die samenwerken en de auto individueel of gezamenlijk aandrijven. Plug-in hybrids maken daarmee een snelle en praktische entree in de wereld van elektromobiliteit mogelijk, zonder afhankelijk te zijn van een volwaardige, nationale laadinfrastructuur.