02
juli
2019
|
10:36
Europe/Amsterdam

Partnership Mercedes-Benz en Adecco kracht bijgezet met A-Klasse voor ‘CEO for One Month’

Adecco kiest voor Mercedes-Benz in haar wagenpark

Full-service HR-dienstverlener Adecco Group in Zaltbommel heeft onlangs de compact cars van Mercedes-Benz in haar wagenpark opgenomen. Met name service, duurzaamheid, comfort en veiligheid waren doorslaggevende factoren bij de keuze voor de A-Klasse en de CLA van het merk met de ster. Om dit partnership kracht bij te zetten werd besloten de ‘CEO for One Month’ een maand lang met een A-Klasse - letterlijk - in de voetsporen van Adecco CEO Melvin de Boer te laten rijden.

Rachel van der Weijde, Fleet Buyer Adecco Group Nederland: "Wij hebben besloten de keuze binnen ons wagenpark ruimer te maken voor onze medewerkers. Zo is er een aantal premium merken aan het park toegevoegd. In deze keuzelijst mag Mercedes-Benz niet ontbreken, waarbij vooral uitstraling, veiligheid en comfort doorslaggevend waren.”
Marnix Kraaijmes, Manager Corporate Sales van Mercedes-Benz Cars, is zeer tevreden over de prille samenwerking: “De medewerkers van Adecco Group zijn nu ook in de gelegenheid om voor ons merk te kiezen. Met name het rijcomfort en het MBUX-infotainmentsysteem met zijn innovatieve bedienings- en weergaveconcept zullen een schot in de roos zijn.”

Partnership
De samenwerking tussen Adecco en Mercedes-Benz gaat verder dan alleen de invulling van het wagenpark. Zo stelt Mercedes-Benz een A-Klasse ter beschikking voor de winnares van ‘CEO for One Month’, onderdeel van het internationale Way to Work-programma van Adecco Group. Tijdens deze competitie, bestaande uit een viertal uitdagingen, strijden young professionals uit het hele land om de rol van CEO voor één maand. De winnares van ‘CEO for One Month 2019’ in Nederland is Hajar Mokhtafa geworden. Deze young professional mag een maand lang meedraaien aan de zijde van Melvin de Boer, CEO van Adecco Group Nederland, en kreeg – als onderdeel van haar ‘arbeidsvoorwaarden’ - de sleutel van de Mercedes-Benz A-Klasse overhandigd door Niels Kowollik, CEO & Managing Director Mercedes-Benz Cars Nederland. “De nieuwe A-Klasse stal met – onder meer – zijn “Hey Mercedes” en hoge veiligheidsstandaards vele harten. Het is dan ook de ideale metgezel voor jonge en gedreven high potentials, die verrijkende leertrajecten als deze van Adecco ingaan”, aldus Niels Kowollik.

Unieke ervaring dankzij ‘Hey Mercedes’
De compact cars van Mercedes-Benz beschikken over MBUX. Deze naam voor het infotainmentsysteem van Mercedes-Benz geeft aan dat de focus op de gebruikerservaring (UX) ligt. Met de begroeting “Hey Mercedes” bedien je het infotainmentsysteem met je stem en vraag je je auto bijvoorbeeld om de temperatuur te verhogen of te verlagen en laat je hem de weg naar jouw favoriete restaurant zoeken. Dankzij de navigatie met augmented reality vind je probleemloos de weg en zelfs de ingang van de parkeergarage in de stad. Het hogeresolutiescherm met touchscreen-bediening maken MBUX compleet. Een unieke feature van dit systeem is zijn vermogen om te leren, dankzij kunstmatige intelligentie. Daarmee is MBUX verregaand te personaliseren en past het zich aan de gebruiker aan. Tegelijkertijd bestaat de mogelijkheid om het systeem ‘over the air’ te updaten.