21
februari
2005
|
01:00
Europe/Amsterdam

Overname van De Ster door Rüttchen Groep

  • Verdubbeling van Mercedes-Benz personenwagen activiteiten

  • Door overname ruim 600 gemotiveerde medewerkers actief binnen de Rüttchen Groep

Mercedes-Benz personenwagendealer De Ster is definitief overgenomen door de Rüttchen Groep. De Rüttchen Groep vertegenwoordigt het DaimlerChrysler concern al met de officiële dealervestigingen voor Mercedes-Benz bedrijfswagens in Breda, Tiel, Gorinchem, Den Bosch, Oss, Tilburg, Veghel, Waalwijk en Velddriel. Op het gebied van verkoop en after sales van Mercedes-Benz personenwagens is de Rüttchen Groep actief met drie vestigingen namelijk in Tiel, Gorinchem en Breda. Met de overname van De Ster in Den Bosch, Loon op Zand en Tilburg is het aantal personenwagenvestigingen en het marktpotentieel verdubbeld.

Naast het officiële Mercedes-Benz dealerschap is Rüttchen ook de officiële dealer van de merken smart (in Breda en Rotterdam) en Chrysler, Jeep en Dodge (in Loon op Zand).

De overname past perfect in het beleidsplan van de Rüttchen Groep om alle producten en diensten van het wereldwijde DaimlerChrysler-concern binnen het bestaande verzorgingsgebied te vertegenwoordigen. Momenteel is de Rüttchen Groep verantwoordelijk voor een afzet van ruim 3.000 nieuwe- en gebruikte Mercedes-Benz bedrijfswagens en zo’n 1.800 nieuwe- en gebruikte Mercedes-Benz personenwagens.

De overname is met terugwerkende kracht per 1 januari 2005 ingegaan, waarbij De Ster haar activiteiten voorlopig onder eigen naam voortzet. Uiteraard profiteert de klant van alle schaalvoordelen nu beide organisaties de handen ineen hebben geslagen.

Binnekort kunnen de relaties van Rüttchen ook voor after sales werkzaamheden (service, onderhoud en reparatie) aan een Chrysler, Jeep en Dodge terecht bij de Mercedes-Benz vestigingen in Tiel, Gorinchem en Veghel.

Dankzij deze overname zijn momenteel ruim 600 gemotiveerde medewerkers actief binnen de Rüttchen Groep.