16
april
2014
|
02:00
Europe/Amsterdam

Overeenstemming Daimler en Rolls-Royce over waarde van Daimler-aandeel in Rolls-Royce Power Systems

  • Faire marktwaarde van Daimler-aandeel in Rolls-Royce Power Systems (RRPS) vastgesteld op € 2,43 miljard

  • Daimler wil opbrengst in zijn kernactiviteiten investeren

  • Daimler gaat dieselmotorenactiviteiten verder uitbreiden en zal nauwe samenwerking met Rolls-Royce en RRPS voortzetten

Daimler AG (beursafkorting DAI) en Rolls-Royce plc hebben overeenkomst bereikt over de waardering van het aandeel van 50 procent van Daimler in de joint venture Rolls-Royce Power Systems Holding GmbH (RRPSH). Beide partijen hebben de faire marktwaarde van de Daimler-aandelen die Rolls-Royce overneemt vastgesteld op € 2,43 miljard. De transactie zal naar verwachting in de loop van dit jaar worden afgesloten ('closing') en is onderworpen aan de gebruikelijke goedkeuringen. Daimler zal de financiële effecten van de verkoop opnemen op het tijdstip van de closing.
 

De Raad van Bestuur van Daimler heeft op 7 maart 2014 besloten, gebruik te maken van de put-optie voor zijn deelneming in Rolls-Royce Power Systems AG (RRPS). Voor RRPS is Rolls-Royce de best denkbare eigenaar. De overname van de Daimler-aandelen maakt het voor Rolls-Royce mogelijk om RRPS door de inbreng van andere eigen activiteiten en technologieën te versterken. Op basis van leveringscontracten voor de lange termijn zal Daimler ook in de toekomst een belangrijke leverancier van zware en middelzware dieselmotoren aan RRPS blijven. Bovendien is Daimler voornemens zijn activiteiten op het gebied van motoren en aandrijflijnsystemen voor professionele toepassingen anders dan voor bussen en trucks ('off-highway') verder uit te bouwen.