09
januari
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Opmaat voor een omvangrijk modeloffensief

Na meer dan 13 miljoen verkochte voertuigen in zijn segment beleeft de nieuwe E-Klasse op 14 januari zijn debuut op de internationale autoshow van Detroit. Zowel de Limousine, de Estate, de Cabriolet als de Coupé wordt compleet vernieuwd en gepresenteerd met de meest efficiënte motoren, nieuwe veiligheidssystemen en een nieuw design. Zeer attractief en niet alleen voor de Amerikaanse markt: de E 63 AMG-modellen, die voor het eerst ook als 4MATIC leverbaar zijn. De nieuwe E-Klasse vormt de opmaat voor het meest omvangrijke modeloffensief in het luxe- en topsegment: naast de E-Klasse zal medio dit jaar de nieuwe S-Klasse zijn wereldpremière beleven. Dit offensief wordt geflankeerd door de nieuwe vierdeurs coupé CLA, die het merk Mercedes-Benz nog meer voor jongere kopers interessant maakt. De coupé viert zijn debuut in Detroit en completeert het productaanbod ook in de VS.

De nieuwe E-Klasse-familie brengt tal van technische innovaties en maakt een duidelijke stap vooruit waar het gaat over efficiëntie, ecologie en dynamiek. Daarvoor zorgen onder andere nieuwe, krachtige BlueDIRECT viercilinder benzinemotoren met directe injectie, een nieuwe, bijzonder capabele en zuinige, maar koppelsterke zescilinder en nog efficiëntere dieselmotoren.  

Alle modellen van de E-Klasse krijgen nieuwe of geoptimaliseerde veiligheidssystemen uit de komende nieuwe S-Klasse. In deze systemen komen comfort en veiligheid samen. Mercedes-Benz noemt dit „Mercedes-Benz Intelligent Drive“. Daaronder vallen onder andere voor het eerst systemen die ongevallen met van links of rechts komende voertuigen of met voetgangers kunnen voorkomen, verder Active Lane Keeping Assist, die ook ongelukken met tegemoetkomend verkeer kan voorkomen en een grootlichtbundel, die tegenliggers niet verblindt (Adaptive Highbeam Assist Plus). Daarmee onderstreept Mercedes-Benz zijn vooraanstaande positie als veiligheidspionier. 

Deze op de toekomst inspelende techniek wordt weerspiegeld in het design van de E-Klasse, dat Mercedes-Benz op een intelligente wijze verfijnd heeft en daardoor in lijn gebracht heeft met de actuele designtaal van het merk.  

Meer dan 13 miljoen voertuigen verkocht in het E-Klasse-segment 

Dr. Joachim Schmidt, bij Mercedes-Benz Cars verantwoordelijk voor marketing en verkoop, zegt daarover: “Met ruim 13 miljoen verkochte voertuigen is het E-Klasse-segment een centrale bouwsteen van onze groeistrategie ‘Mercedes-Benz 2020’. In het jaar 2013 beginnen wij met de nieuwe E-Klasse-familie en de nieuwe S-Klasse ons modeloffensief in de luxe topklasse en we stellen opnieuw duidelijke normen op het gebied van veiligheid, design, kwaliliteit en efficiëntie. De “E” blijft daarom ook in het vervolg staan voor de toppositie in dit veeleisende segment.” 

Mercedes-Benz heeft tot nu toe van de E-Klasse wereldwijd in totaal ongeveer 11.250.000 verkocht. Dit verkoopsucces omvat ongeveer 1.180.000 Estate-modellen, ca. 370.000 Coupé’s, 240.000 CLS-versies en rond 100.000 Cabrio’s. De huidige E-Klasse Limousine is sinds de marktintroductie in 2009 door ongeveer 700.000 kopers aangeschaft, terwijl de Estate in dezelfde periode ongeveer 100.000 klanten trok.  

De tot nu toe meest succesvolle Mercedes-Benz E-Klasse Limousine was de W 123-reeks met 2,4 miljoen verkochte exemplaren – verdeeld over een productieperiode van negen jaar, van 1976 tot 1985. 

De Mercedes-Benz E-Klasse ontving in de loop der jaren tal van onderscheidingen op het gebied van design, techniek, kwaliteit en innovaties. In het eerste halfjaar van 2012 werden daar voor het huidige model nog meer, bijzonder veelzeggende onderscheidingen aan toegevoegd:  

  • In mei kozen 5.000 fleetmanagers voor het tijdschrift “Flottenmanagement” als beste fabrikant en beste serviceverlener in de leasemarkt voor de Mercedes-Benz E-Klasse, die in de hogere middenklasse zilver behaalde en bovendien de “Flottina”-Award won.

  • De E-Klasse behaalde de hoogste klanttevredenheid in het luxe segment, zo bleek in juni uit de J.D. Power Studie 2012; hetzelfde was een jaar eerder ook al gebeurd.

  • In juni werd het Estate-model van de E 300 BlueTEC HYBRID tot “Zakenauto van het Jaar” in de hogere middenklasse gekozen door het vakmagazine FIRMENAUTO en deskundigenorganisatie DEKRA. 

De zegerit wordt voortgezet door de nieuwe E-Klasse, die op 14 januari op de Detroit Motorshow zijn wereldpremière beleeft.

Op www.daimler.gomexlive.com zal op maandag 14 januari de persconferentie van Mercedes-Benz tijdens NAIAS 2013 live gevolgd kunnen worden. Deze livestream is vrij van rechten en kan via de insluitcode als redactionele websitecontent gebruikt worden.