27
mei
2014
|
02:00
Europe/Amsterdam

Opgaande lijn voor Mercedes-Benz-coureur Stef Dusseldorp in Silverstone

  • Vijde plaats in drie-uursrace Blancpain Endurance Series

  • Sterk wisselende weersomstandigheden op Brits Grand Prix-circuit

  • Dusseldorp: “Positieve ontwikkeling in komende races voortzetten”

Na een ronduit lastige start van het seizoen bracht het tweede raceweekeinde van de Blancpain Endurance Series op het circuit van Silverstone in Groot-Brittannië voor coureur Stef Dusseldorp uit het Gelderse Lichtenvoorde eindelijk een tastbaar resultaat. Samen met zijn teamgenoten Lucas Wolf uit Duitsland en Sergei Afanasiev uit Rusland eindigde Dusseldorp met de Mercedes-Benz SLS AMG GT3 van het Duitse team HTP Motorsport in de drie uur durende race als vijfde. Deze klassering in het 43 auto’s tellende veld was voor Dusseldorp zijn beste resultaat van het seizoen tot nu toe in de serie van lange-afstandsraces. “Hier was iedereen in het team wel aan toe. Het potentieel zat er al langer in, maar dat hebben we nu ook kunnen omzetten in een tastbaar resultaat”, aldus Dusseldorp. “Na onze vierde plek in de sprintrace in Nogaro liep het op Monza en Brands Hatch niet echt goed. Nu zit de stijgende lijn er weer in en die trend willen we vasthouden.”

Sterk wisselende weersomstandigheden kenmerkten het raceweekeinde op het Grand Prix-circuit van Silverstone. “We begonnen op zaterdag in de stromende regen, waardoor we maar een paar ronden konden rijden”, vertelde Dusseldorp. “Er stond zoveel water op de baan dat de aquaplaning extreem was. Daardoor was het te gevaarlijk om langer te rijden. In de tweede training werd de baan steeds droger. Toen bleek al dat we het tempo aardig konden bijhouden. Ook tijdens de kwalificatie op zondagmorgen was er sprake van een opdrogende baan. Nadat eerder Lucas Wolf en Sergei Afanasiev met onze auto hadden gereden, stapte ik als derde in. Toen was de baan inmiddels volledig droog geworden, maar vanwege het voortijdig afbreken van de sessie toen een andere auto was gestrand, kon ik mijn tijd niet verder verbeteren. Zo startten we uiteindelijk als 17e, terwijl we qua snelheid duidelijk verder naar voren hadden kunnen staan. Dat had veel werk in de race gescheeld.”

Nu moesten Dusseldorp en zijn teamgenoten dus vanaf de 17e startplaats proberen om in het veld progressie te boeken. Dat lukte goed: Sergei Afanasiev reed gedurende het eerste uur en kwam na een sterke rijbeurt als tiende de pits binnen voor de rijderswissel. Daarna nam Lucas Wolf het stuur over en die wist op zijn beurt ook twee plaatsen in het veld goed te maken. Stef Dusseldorp nam het derde en laatste uur van de race voor zijn rekening. “Zo’n 40 minuten voor het einde was er een safety-car-fase, waardoor het hele veld weer dicht bij elkaar kwam. Daardoor had ik Bernd Schneider achter me, maar ik wist mijn positie te verdedigen en kon uiteindelijk nog enkele plaatsen goedmaken, waardoor we als vijfde aan de finish kwamen. Het was een goede race, we zijn blij met dit resultaat”, verklaarde de coureur.

De volgende race voor Stef Dusseldorp is de derde ronde van de Blancpain Endurance Series op 27 en 28 juni op het circuit van Paul Ricard in Zuid-Frankrijk. Een week later volgt dan de derde race in de Blancpain Sprint Series op Circuit Park Zandvoort, Dusseldorps thuiswedstrijd. “Op beide circuits zou onze Mercedes-Benz SLS AMG GT3 het goed moeten doen. We willen de positieve ontwikkeling in de komende races natuurlijk voortzetten”, benadrukt Dusseldorp.

Uitslagen en standen zijn te vinden op de website: www.blancpain-gt-series.com. De website van Stef Dusseldorp is: www.stefdusseldorp.nl. Stef Dusseldorp is ook te volgen via Twitter (@StefDusseldorp) en Facebook (facebook.com/StefDusseldorp).