23
januari
2015
|
01:00
Europe/Amsterdam

Opening catwalkprogramma 22e editie Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam

Van vrijdag 16 tot en met maandag 26 januari vindt de 22e editie van de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam plaats. Gisteren ging het catwalkprogramma van start met de door Mercedes-Benz gepresenteerde shows. Tijdens de openingsshow werd een overzichtscollectie getoond van het hedendaagse designermerk AVELON van Erik Frenken dat deze week 5 jaar bestaat. De ontwerpen van het merk worden gekenmerkt door een unieke combinatie van luxe en casual. Edwin Oudshoorn toonde de collectie  “Return to Home”. De in 2004 aan ArtEZ afgestudeerde ontwerper presenteerde zijn met de hand vervaardigde creaties in een show die een boeiende dramatische sfeer ademde.

“Star-ring” – de modeliefhebber als ster in het middelpunt tijdens MBFWA

Bezoekers van de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam hebben de bijzondere gelegenheid om voor een ogenblik de ster in het middelpunt te zijn. Zij kunnen zich, in navolging van Formule 1 wereldkampioen Lewis Hamilton en zijn teamcollega Nico Rosberg, laten fotograferen als deel van het beeldmerk van Mercedes-Benz: de ster in de ring. De foto’s die tijdens de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam worden gemaakt, zullen te zien zijn op de Facebookpagina van Mercedes-Benz www.facebook.com/mercedesbenz.nl. Een shuttleservice met Mercedes-Benz S-Klasses brengt de bezoekers bovendien van de parkeergelegenheid direct naar de ingang van de Westergasfabriek.

Mercedes-Benz en mode

Mercedes-Benz is sinds 2014 titelsponsor van de Nederlandse Fashion Week. Mercedes-Benz en mode gaan traditioneel goed samen, waarbij innovatie, stijl en design belangrijke raakvlakken zijn. Met de sponsoring van belangrijke Fashion Weeks wereldwijd vervult het merk een actieve rol in het stimuleren van talentvolle en ambitieuze mode-ontwerpers.

De Mercedes-Benz FashionWeek duurt nog tot en met 26 januari. Modeliefhebbers kunnen kaarten bestellen voor de catwalkshows op www.fashionweek.nl  of de shows live volgen via http://livestream.interbest.nl/page/fashionweek/