11
juli
2017
|
16:15
Europe/Amsterdam

Opening 27ste Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam

Van donderdag 13 t/m zondag 16 juli 2017 vindt de 27ste editie van de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam (MBFWA) plaats. Het catwalkprogramma gaat op 13 juli van start met shows van het collectief Das Leben am Haverkamp en designer Bas Kosters.

Das Leben am Haverkamp

Tijdens de eerste catwalkshow verkennen de vier jonge designers Anouk van Klaveren, Christa van der Meer, Dewi Bekker en Gino Anthonisse nieuwe en onbekende terreinen met het collectief Das Leben am Haverkamp. Alle leden hebben een eigen label, maar creëren met dit collectief een nieuwe context waarin imaginaire grenzen worden overschreden. De onconventionele benadering van design en mode uit zich in ongepolijst werk dat aan het denken zet. De experimentele ontwerpen zijn vaak geïnspireerd op alter ego’s jeugdigheid en florale gordijnen.

Bas Kosters

Bas Kosters is een van de meest uitgesproken ontwerpers van Nederland. Met zijn werk treedt hij buiten de gebaande paden en stelt hij maatschappelijke en sociale kwesties aan de kaak. In zijn werk benadrukt Kosters de rol van mode als vorm van inspriratie en expressie. Dit doet hij niet alleen als modeontwerper – zijn werk is onderdeel van een compleet eigen wereld die hij creëert door middel van installaties, tekeningen, illustraties, muziek, video, performances, textielkunst en zijn bekende poppen.

G-Klasse Crazy Colours

Evenals bij voorgaande edities van de MBFWA verzorgt Mercedes-Benz weer een shuttleservice die de bezoekers van de parkeergelegenheid direct naar de ingang van de Westergasfabriek brengt. De vloot bestaat uit de Mercedes-AMG G 63 Crazy Colours. Deze G-Klasse modellen in de uitgesproken kleuren solarbeam, sunsetbeam, tomatored, aliengreen en galacticbeam zijn een passende en opvallende verschijning in het straatbeeld rondom de MBFWA.

De shows van de MBFWA zijn te zien van 13 t/m 16 juli a.s. Modeliefhebbers kunnen voor diverse shows kaarten bestellen op www.fashionweek.nl