20
maart
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Op maat gemaakte accessoires voor Mercedes-Benz personenauto's

Het jaar 2012 is voor de verkoop van Mercedes-Benz Accessories GmbH succesvoller verlopen dan ooit tevoren. Het brede aanbod voor rijders en liefhebbers van de merken Mercedes-Benz, smart en AMG wordt regelmatig geactualiseerd en highlights zijn de innovatieve en bijzondere eigen ontwikkelingen waarbij veiligheid altijd op de eerste plaats komt.

De auto's van Mercedes-Benz, AMG en smart voldoen aan de hoogste eisen en kunnen individueel aan de behoeften van de klanten worden geconfigureerd. Ook het productpalet van Mercedes-Benz Accessories GmbH wordt gekenmerkt door veelzijdigheid. Het bedrijf is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, het assortiment en de marketing van originele accessoires en Collection-artikelen voor genoemde merken. Het uitgebreide aanbod omvat onder andere innovatieve communicatie- en praktische transportoplossingen, waarheidsgetrouwe replica's en elegante accessoires. Daarbij komen licentieproducten in samenwerking met leidende merkartikelfabrikanten en het exclusieve aanbod van Mercedes-Benz Style.

Naast het klassieke autodesign verzorgen de ontwerpers van Mercedes-Benz sinds 2010 ook het design voor andere producten in samenwerking met exclusief geselecteerde partners. Tot nu toe werden voor het label Mercedes-Benz Style onder andere een eigen meubellijn, een brillencollectie, een 'Leather and Luggage'-collectie en diverse lifestyleproducten gepresenteerd.

Niet alleen het design maar ook de diversiteit draagt bij aan het succes van de onderneming - er zijn bijvoorbeeld zo'n 800 verschillende lichtmetalen velgen. Als eerste fabrikant bracht Mercedes-Benz Accessories GmbH met behulp van een InCar Hotspot het internet in de auto. Mercedes-Benz introduceerde als eerste autofabrikant een app-store (http://apps.mercedes-benz.com). Met de komst van de nieuwe A-Klasse kwam daar wederom een wereldprimeur bij: de Drive Kit Plus voor de iPhone®. Met de naadloze integratie van de iPhone® in de auto en het revolutionaire grafische design biedt Mercedes-Benz de 'Facebook-generatie' een thuis op wielen.

Innovatief: slimme eigen ontwikkelingen en bijzondere producten

Sinds haar oprichting in 2000 schreef Mercedes-Benz Accessories GmbH geschiedenis: slimme eigen ontwikkelingen zoals het basis dakdragersysteem voor Mercedes-Benz personenauto's en de verlichte instaplijsten worden continu doorontwikkeld en voor nieuwe voertuigmodellen aangepast. Met telematicaproducten zoals de iPod® Interface Kit (2005), de InCar Hotspot (onbegrensd internet in de auto) (2009), de vast in de stoel geïntegreerde crash-proof iPad® Integratiom Plus achterin (2011), de Drive Kit en de Drive Kit Plus voor de iPhone® (2012) neemt de onderneming regelmatig het voortouw in de auto-industrie. Door de nauwe samenwerking met Mercedes-Benz Research & Development North America, Inc., worden de nieuwste trends en ontwikkelingen uit Silicon Valley meegenomen bij de ontwikkeling van de producten. Zo zorgt de door het bedrijf zelf ontwikkelde Digital Drive Style App bijvoorbeeld voor de integratie van de Apple iPhone® en daarmee de overdracht van diverse digitale lifestyle services en content in de auto.

De Mercedes-Benz Collection biedt producten voor hem, voor haar, voor kinderen, voor motorsportfans en liefhebbers van het merk. Alleen het beste verdient een Ster. Dat geldt voor het complete productprogramma. De Mercedes-Benz Collection onderscheidt zich door de diversiteit en liefde voor het detail en doet met zelf ontwikkelde producten ook het hart van Classic-, AMG- en truckfans sneller slaan.

Typisch Mercedes-Benz: strengste kwaliteits- en veiligheidseisen

Het assortiment van Mercedes-Benz Accessories GmbH voldoet aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen die Mercedes-Benz ook aan zijn auto's stelt. Voor alle producten geldt een zorgvuldige voorselectie, een uitgebreid vrijgaveproces, regelmatige controles en strenge productie-eisen, waarbij de normen van Mercedes-Benz nog eens duidelijk hoger liggen dan de wettelijke voorschriften.

De intensieve kwaliteitscontroles die bijvoorbeeld de dakdragersystemen ondergaan, duren tot wel vier maanden. Door middel van crashtests, tests met zoutwatersproeiers, rijtests op slecht wegdek en schokbelasting worden alle onderdelen intensief op de proef gesteld. Originele accessoires moeten daarbij duidelijk hogere belastingen kunnen doorstaan dan in de dagelijkse praktijk.

Voor veeleisende klanten: originele accessoires van Mercedes-Benz

Met originele onderdelen kunnen de klanten hun auto geheel aanpassen aan hun persoonlijke wensen. Het spectrum omvat op de vier gebieden Exterior, Telematics, Interior en Cargo & Care een op maat gemaakt aanbod om iedere Mercedes-Benz, AMG of smart nog unieker te maken.

Het is vanzelfsprekend dat de originele accessoires probleemloos gemonteerd, perfect passend en geïntegreerd in de vormgeving van de auto kunnen worden. De nauwe samenwerking met autospecialisten staat er bovendien garant voor dat innovatieve producten snel op de markt gebracht kunnen worden. Al bij de marktintroductie van een nieuw model zijn op maat gemaakte producten beschikbaar, waarmee de auto verrijkt en gepersonaliseerd kan worden.

Nieuw is het label Mercedes-Benz Sport, dat sportieve producten op premiumniveau aanbiedt. Naast aerodynamische en optische aanbouwdelen bestaat het productenpalet onder meer uit een sportonderstel kit, een sports braking systeem, lichtmetalen wielen, een sport-einddemper, alsmede een met leder bekleed stuur, verlichte instaplijsten en velours matten.

Slimme bestel- en configuratiemogelijkheden

Originele accessoires en de Mercedes-Benz Collection zijn internationaal via de Mercedes-Benz verkooppartners en smart Centers verkrijgbaar. Veel accessoireproducten kunnen al bij de configuratie van de nieuwe auto meebesteld worde.

Online hulp bij de keuze van accessoires voor momenteel 50 modelreeksen is mogelijk met de accessoire-configurator (www.mb-configurator.net/nl). De digitale productcatalogus biedt een overzicht van leverbare originele accessoires van Mercedes-Benz. Voor de iPad® is de accessoire-configurator er ook als app.