27
februari
2008
|
01:00
Europe/Amsterdam

Off Road Award voor Mercedes-Benz Unimog

Voor de vierde keer op rij hebben de lezers van het vakblad 'OFF ROAD' de Mercedes-Benz Unimog in de categorie 'Speciale Voertuigen' verkozen tot terreinwagen van het jaar. De Unimog eindigde met een overtuigende meerderheid van 37,5% van de stemmen op de eerste plaats.

In de categorie 'Speciale Voertuigen', terreinwagens die worden ingezet voor zware transporten in moeilijk toegankelijke gebieden en als basis dienen voor speciale voertuigen voor diverse overheidsdiensten zoals brandweer en defensie, liet de Unimog de concurrentie ver achter zich. Geprezen werden de karakteristieke productkenmerken van de Unimog: het portaalasconcept met zijn bijzondere eigenschappen zoals grote bodemvrijheid in moeilijk begaanbaar terrein en het unieke 4x4-concept in combinatie met ultiem veercomfort, robuustheid en soliditeit.

De Unimog modelreeks U 3000 tot U 5000 die sinds 2002 in Wörth wordt geproduceerd leent zich bij uitstek om te worden ingezet in moeilijk begaanbare gebieden, ver van alle wegen en straten. Hij wordt hoofdzakelijk gebruikt door de brandweer bij de bestrijding van bosbranden, de voorkoming van catastrofes, bij expedities en bij service- en onderhoudswerkzaamheden in onherbergzaam gebied. Daarmee zijn de Unimog modellen U 3000, U 4000 en U 5000 de ideale aanvulling op de voertuigen van de modelreeks U 300 tot U 500, die onder meer worden ingezet voor het vervoeren van materieel voor overheidsdiensten en in de bouw- en energiebranche, maar ook voor gecombineerd vervoer over de weg en per spoor. Nieuw is de compacte Unimog U 20, de jongste telg van de Unimog familie die in het eerste kwartaal van 2008 op de markt komt.