08
februari
2005
|
01:00
Europe/Amsterdam

Off Road Award roept Mercedes-Benz Unimog uit tot terreinwagen van het jaar 2005

  • Lezers van Off Road magazine kiezen Mercedes-Benz Unimog U 3000 tot beste terreinwagen van het jaar in de categorie speciale voertuigen

Voor de tweede keer is de Mercedes-Benz Unimog door de lezers van het Off Road magazine verkozen tot de beste terreinwagen van het jaar. Deze prestigieuze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door dit vooraanstaande Duitse tijdschrift. In totaal hebben ruim 5.000 lezers gestemd op de 67 genomineerde voertuigen, waarbij Mercedes-Benz met de Unimog U 3000 met een overtuigende meerderheid van 64 procent de eerste plaats in de categorie speciale voertuigen behaalde.

Men kon kiezen uit de categorieën terreinwagens, luxe terreinwagens, Sport Utility Vehicles (SUV), luxe SUV’s, klassiekers, pick-ups en speciale voertuigen. In de categorie speciale voertuigen zijn terreinvoertuigen opgenomen die geschikt zijn voor goederentransport in afgelegen gebieden en die ingezet kunnen worden met bijzondere toepassingen voor speciale inzet. De Mercedes-Benz Unimog scoorde veel punten op het gebied van zijn karakteristieke, robuuste en zeer solide producteigenschappen en zijn buitengewone terreinvaardigheid. De jury zei letterlijk: “Overtuigender kan een verkiezing niet uitvallen, want van dit meest terreinvaardige voertuig ter wereld droomt iedere off-roader.” In 1994 won de Unimog ook al deze prijs, toen in de uitvoering Funmog; een combinatie van stads-, vrijetijds-, terrein- en bedrijfswagen.

Sinds de herfst van 2002 wordt de Unimog-serie U 3000 tot U 5000 in het Duitse Wörth geproduceerd voor extreme inzet in het terrein. In Nederland wordt de Unimog succesvol ingezet als brandweervoertuig in Scheveningen, o.a. bij de reddingsbrigade, bij diverse hulpverlenerdiensten, bij defensie en in de agrarische sector en bij loonbedrijven. De Unimog kan worden voorzien van uiteenlopende opbouwmogelijkheden en werkgereedschappen voor optimale inzet voor activiteiten in zomer en winter. DaimlerChrysler Nederland B.V. is sinds 2004 de officiële importeur van Unimog in Nederland.