13
april
2010
|
02:00
Europe/Amsterdam

Noviteiten in 2010: originele accessoires voor Mercedes-Benz Actros, Axor en Atego

Het aantal draagbare navigatie-apparaten is tegenwoordig nauwelijks meer te tellen, maar niet allemaal zijn ze geschikt voor vrachtwagens. Belangrijk is dat het navigatiesysteem eenvoudig en met een geschikte inbouwkit dusdanig geïnstalleerd kan worden, dat een veilig gebruik in het verkeer gewaarborgd is en dat de software op het voertuig is afgestemd.

Is dat niet het geval, dan loopt de bestuurder het risico dat hij bijvoorbeeld met zijn truck onder een te laag viaduct blijft steken of het navigatiesysteem hem een te nauwe straat in laat rijden.

Het nieuwste kaartenmateriaal

De nieuwe, door Harman Becker en Daimler ontwikkelde portable trucknavigatie verzorgt de best mogelijke routebegeleiding en houdt daarbij rekening met de afmetingen van de vrachtwagen, de aanhanger, het gewicht en de categorie van de gevaarlijke stoffen die worden vervoerd. Niet alleen worden speciale locaties zoals parkeerplaatsen en wasinrichtingen voor vrachtwagens aangegeven, maar ook mautstations en de werkplaats- en servicevestigingen voor Daimler trucks. Daarnaast worden via TMC (Traffic Message Channel) filemeldingen en verkeerswaarschuwingen met alternatieve routeaanduiding doorgegeven. De routeplanner voor het distributieverkeer houdt zelfs rekening met de beladingstijd aan het laadplatform. Ook wordt het actuele kaartenmateriaal van de toonaangevende fabrikant Navteq meegeleverd. Updates kunnen te allen tijde via mybecker.com worden gedownload.

Radiografische afstandsbediening of spraakinvoer

Het apparaat is geschikt voor radiografische afstandsbediening en heeft een handsfree-installatie. Alternatief is bediening door spraakinvoer mogelijk, hetgeen de veiligheid in het verkeer ten goede komt. Hetzelfde geldt overigens voor de professionele integratie van het systeem door middel van de inbouwkit 'Actros 2/3'.

Portable navigatiesysteem kan ook in personenauto's worden gebruikt

Een groot voordeel van portable apparaten is dat de bestuurder ze, inclusief de handsfree-installatie, zonder problemen ook in een personenauto kan gebruiken. Zo heeft de chauffeur zijn vertrouwde routeplanner altijd bij de hand.

Overige noviteiten van dakairco tot leeslampje

Tot de noviteiten bij de Mercedes-Benz originele accessoires voor vrachtwagens behoort ook een dak-standairco die bij de Actros in plaats van het dakvenster van de Megaspace- of L-bestuurderscabine met hoog dak kan worden ingezet. De MB Cool Air 800 zorgt er in iedere situatie per afstandsbediening voor, dat er in de bestuurderscabine een aangename temperatuur heerst. Er zijn ook inbouwsets voor de Axor en de Atego. Speciaal voor de airconditioning wordt een beschermkap aangeboden.