05
maart
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Nieuws van smart op de Autosalon van Genève 2013

De met specifieke smart-functies uitgebreide smart drive app 2.0 en de samenwerking met de Deense specialist voor urban interieurdesign BoConcept staan centraal bij smart op de Autosalon van Genève. Daarnaast toont het merk de twee unieke special editions 'BoConcept signature style' en 'smart fortwo edition cityflame'.

Al in 2010 ontwikkelde smart als eerste automerk een eigen drive app voor de iPhone®. In Genève presenteert de onderneming nu de nieuwste ontwikkeling: de smart drive app 2.0. Behalve bekende functies zoals het weer, navigatie, GoogleMaps en Facebook biedt de app talrijke unieke features die speciaal gericht zijn op het merk smart en zijn klanten. 

smart, het automerk voor stadsmobiliteit, en BoConcept, de Deense specialist voor stedelijk interieurdesign, bundelen hun krachten op het gebied van vorm en functionaliteit. Samen gaven de designteams van beide merken vorm aan een meubel- en accessoirecollectie en een smart fortwo cabrio. De 'smart fortwo BoConcept signature style' en de 'smartville collection' vieren hun Zwitserse première op de Autosalon van Genève.

De designers van smart en BoConcept ontwierpen op basis van een smart BRABUS cabrio een auto die de designtrends van beide productwerelden verenigt. Het exterieur oogt sportief en elegant. Tegelijkertijd heeft het interieur, dat wordt gedomineerd door natuurlijke materialen zoals leder en vilt, een warm en huiselijk karakter. De smart fortwo BoConcept signature style zal vanaf maart 2013 door de BoConcept stores in diverse wereldsteden als rijdende merkenambassadeur worden ingezet.

De gezamenlijk vormgegeven smartville collection weerspiegelt de kleuren en stoffen van de auto in de meubels en accessoires. Ook was de functionaliteit van smart medebepalend. Blikvanger van de collectie is een modulaire sofa met een standaardlengte van 2,69 meter, exact de lengte van een smart fortwo.

De nieuwe special edition smart fortwo edition cityflame springt direct in het oog met zijn body panels in de kleur flame yellow en zwart gelakte tridion-veiligheidskooi en lichtmetalen wielen. Dit contrast wordt doorgevoerd in het interieur. De exclusieve zwarte stoelen in lederoptiek hebben gele inzetstukken uit kunstleder en gele sierstiksels. De smart fortwo edition cityflame is leverbaar met 52 kW mhd benzinemotor vanaf € 15.176 inclusief BTW. Het als Coupé en Cabrio verkrijgbare model staat in april 2013 bij de dealer.