26
november
2008
|
01:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe vestiging voor Wensink in Hoogeveen

Na een intensieve bouwperiode van negen maanden heeft Wensink op 27 oktober haar intrek genomen in het nieuwe mobiliteitscentrum in Hoogeveen. Donderdag 20 november jl. hebben Ron Wensink, algemeen directeur, en Martin Hegeman, divisiedirecteur personenwagens Mercedes-Benz Nederland, dit pand officieel geopend. Na een spectaculaire openingsact konden de 300 genodigden deze bijzondere vestiging van dichtbij aanschouwen.

Grootse locatie

De groei van de Wensink maakte het noodzakelijk om uit te wijken naar een nieuwe locatie. In februari van dit jaar sloeg de burgemeester van Hoogeveen, Willem Urlings, de eerste paal aan de Buitenvaart in de grond. En nu, een klein jaar later beslaat het terrein van Wensink Hoogeveen in totaal 10.000 m2 waarvan 4.000 m2 bebouwd is. De showroom heeft een totale oppervlakte van 1.200 m2 en biedt plaats aan zowel personen-, bestel- en vrachtwagens van Mercedes-Benz.

Autohaus-concept

Een belangrijk uitgangspunt van Wensink was om alle producten en diensten van Mercedes-Benz vanuit één plek aan te kunnen bieden. Het moderne mobiliteitscentrum voldoet daarom aan de laatste eisen van Daimler AG. Hierdoor is een complete Mercedes-Benz belevingswereld gecreëerd, waarin de klant centraal staat. Wensink Hoogeveen mag zich dan ook een echt ‘Autohaus’ noemen. Bij het Autohaus-concept voeren transparantie en openheid de boventoon. Hierdoor zijn klanten in staat alle bedrijfsprocessen visueel waar te nemen. Dankzij de strakke vormgeving en de natuurlijke lichtinval komen de Mercedes-Benz modellen bovendien extra goed tot hun recht. De eerste reacties op het Autohaus van Wensink Hoogeveen zijn zeer positief. Zowel klanten als medewerkers zijn onder de indruk van de half ronde, transparante showroom en de verzorgde werkplaatsen. Bij de bouw van het mobiliteitscentrum is bovendien rekening gehouden met de ergonomische omstandigheden van de werknemers. Aan alle wensen en gemakken is gedacht waardoor zij in de dagelijkse praktijk prettig en efficiënt te werk kunnen gaan.

Uitbreiding van werkplaats

Door de uitbreiding in oppervlakte en het aantrekken van extra monteurs verwacht Wensink dat het aantal werkplaatsbezoeken in 2009 met 30% zal toenemen. De nieuwe werkplaats biedt daar dan ook alle ruimte toe. Zo telt de werkplaats tien bruggen voor personenwagens en drie voor bedrijfswagens. Verder is er ook een stempelhefbrug voor vrachtwagens aanwezig, waardoor de monteurs optimale toegang tot wielen, ophanging en remmen hebben. Een hefbrug voor 14 tons vrachtwagens, een APK-straat met remmenbank en een eigen wasstraat completeren de nieuwe werkplaats van Wensink Hoogeveen.