09
juli
2014
|
02:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe V-Klasse onderscheiden met Red Dot Award – Product Design 2014

  • Nieuwe V-Klasse overtuigt met elegantie en sportiviteit

  • Ook prijzen voor Mercedes-Benz C-Klasse, GLA en S-Klasse Coupé

  • Red Dot geldt wereldwijd als kwaliteitszegel voor design

De nieuwe Mercedes-Benz V-Klasse is tijdens het Red Dot Gala op 7 juli in Essen onderscheiden met de 'Red Dot Award: Product Design', één van de meest prestigieuze internationale prijzen voor designkwaliteit.

De full size MPV overtuigde de jury vooral met zijn elegantie en sportiviteit. De nieuwe V-Klasse is door haar designelementen onmiskenbaar een lid van de Mercedes-Benz personenautofamilie en straalt moderne luxe uit. De krachtige voorkant wordt extra benadrukt door de stoere radiatorgrille met driedimensionale Mercedes-ster die het karakter van de auto weergeven. Karakteristiek voor het merk zijn ook de koplampen die tot ver in de spatschermen doorlopen. Het interieur van de V-Klasse getuigt eveneens van duidelijke designfilosofie. De cockpit heeft door de ronde vormgeving van de instrumenten, de ventilatie-openingen en het vrijstaande centrale display sterke personenautokenmerken. Zowel het contrast tussen sensualiteit en helderheid in het interieur als het intelligente gebruik van de ruimte zijn typisch Mercedes-Benz. Daardoor ontstaat een geraffineerde en aangename ruimtebeleving.

Nieuwe V-Klasse overtuigt door elegantie en sportiviteit

"Haar elegante en tegelijkertijd sportieve vormgeving maakt de V-Klasse tot een moderne MPV die veel ruimte biedt", luidde de motivatie van de onafhankelijke vakjury in het Red Dot Design Yearbook 2014/2015.

Behalve de V-Klasse vielen ook de C-Klasse en de GLA vanwege hun designkwaliteiten in de prijzen. De S-Klasse Coupé kreeg het predicaat 'Honourable Mention' voor de bijzonder geslaagde detailoplossingen.

Red Dot geldt wereldwijd als kwaliteitszegel voor design

De uit 40 leden bestaande internationale vakjury verleent ieder jaar de Red Dot Award die staat voor hoog designniveau. Dit jaar werd de keuze gemaakt uit producten en projecten van 1.816 fabrikanten, designers en architecten uit 53 landen.