21
maart
2011
|
01:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe uitdaging voor de eerste Nederlands GT4-kampioen: Christiaan Frankenhout racet met Mercedes-Benz SLS AMG GT3

  • Deelname aan Duitse ADAC GT Masters-serie met races in vier landen

  • 24-uursraces Nürburgring en Spa-Francorchamps gepland

  • Gerenommeerd team Heico Motorsport, HTP Investments als partner

De Nederlandse autocoureur Christiaan Frankenhout, die in 2009 de eerste kampioenstitel won in het toen nieuwe Dutch GT4 Championship, komt in het raceseizoen 2011 in actie met een Mercedes-Benz SLS AMG. Voor de coureur uit Westzaan, tegenwoordig wonend in Amsterdam, staat de deelname aan de sterk bezette Duitse ADAC GT Masters-serie op het programma. De races van deze klasse vinden plaats in Duitsland, Oostenrijk, België en Nederland: van 16 t/m 18 september is de ADAC GT Masters te gast op het TT-circuit in Assen. Daarnaast is het de bedoeling dat Christiaan Frankenhout met de Mercedes-Benz SLS AMG deelneemt aan de 24-uursraces op de Nürburgring-Nordschleife in juni en het Grand Prix-circuit van Spa-Francorchamps in juli. Zijn auto wordt geprepareerd en ingezet door het gerenommeerde Duitse team Heico Motorsport. Investeringsmaatschappij HTP Investments ondersteunt, evenals in de afgelopen jaren, de race-activiteiten van Christiaan Frankenhout als officiële partner.

Tijdens de Dunlop 24H of Dubai, medio januari, deed Christiaan Frankenhout eerste ervaringen met de Mercedes-Benz SLS AMG in GT3-raceuitvoering op. “Die eerste indruk was al bijzonder positief. De auto is heel goed ontwikkeld en gebouwd en de
24-uursrace verliep zonder noemenswaardige problemen”, aldus Frankenhout. In de ADAC GT Masters bestaat elk raceweekeinde uit twee races van een uur inclusief pitstop en rijderswissel. Voor dit seizoen zijn er al 36 auto’s ingeschreven, waaronder niet minder dan acht Mercedes-Benz SLS AMG’s. “De competitie wordt heel zwaar, maar dat maakt het alleen maar mooier”, zegt Frankenhout, die nog niet weet met welke coureur hij de auto zal delen. “Dat wordt in de komende weken beslist.”

Het seizoen in de ADAC GT Masters start tijdens het Paasweekeinde, 23 t/m 25 april, op het circuit van Oschersleben in Duitsland. De wedstrijden zijn allemaal live te zien op de Duitse televisiezender Kabel1. De beide 24-uursraces op de Nürburgring-Nordschleife en Spa-Francorchamps tellen niet mee voor de ADAC GT Masters, maar Christiaan Frankenhout beschouwt deze wedstrijden, waarvan het ook de bedoeling is dat hij eraan deelneemt, als de hoogtepunten van het seizoen. “Vooral de race op de Nordschleife, zo’n 25 kilometer lang, is heel bijzonder. Hier komen ieder jaar rond de 250.000 bezoekers en er rijden 200 auto’s, waarmee het een van de grootste races van Europa is.”

Frankenhout en zijn teamgenoten kunnen rekenen op prominente ondersteuning. Niemand minder dan vijfvoudig DTM-kampioen Bernd Schneider, die ook nauw betrokken was bij de ontwikkeling van de wedstrijdversie van de Mercedes-Benz SLS AMG, treedt op als rijdersbegeleider.