14
oktober
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe sportieve compacte modellen van Mercedes-Benz nu leverbaar

‘Engineered by AMG’ is de gemeenschappelijke noemer achter de drie sportieve, compacte modellen: de A 250 Sport 4MATIC, CLA 250 Sport en CLA 250 Sport 4MATIC. Deze modellen zijn sinds begin deze maand leverbaar, aangevuld met de verkoopstart van de CLA 180 CDI die bij zakelijke inzet in de 20%-bijtellingscategorie valt. Tegelijkertijd wordt verkeersinformatie via COMAND Online nog accurater dankzij Live Traffic Information en is de Drive Kit Plus voor de iPhone 5 nu beschikbaar voor de A-Klasse, B-Klasse en de CLA. 

De nieuwe compacte modellen van Mercedes-Benz zijn door klanten al zeer positief ontvangen en sinds begin dit jaar hebben ze wereldwijd gezorgd voor een verkooptoename van meer dan 60% vergeleken met vorig jaar. 

De vanafprijzen van de nieuwe modellen (inclusief BTW en BPM): 

    • Mercedes-Benz A 250 Sport 4MATIC: € 48.262

    • Mercedes-Benz CLA 250 Sport: € 48.314

    • Mercedes-Benz CLA 250 Sport 4MATIC: € 52.929

    • Mercedes-Benz CLA 180 CDI: € 35.995 

De nieuwe Sport-uitvoeringen hebben diverse technische features met elkaar gemeen. Ze worden aangedreven door een 1.991cc viercilindermotor die 155 kW (121 pk) levert en goed is voor een maximumkoppel van 350 Nm tussen 1.200 en 4.000 tpm. De meer op sportiviteit afgestemde 7G-DCT versnellingsbak met dubbele koppeling maakt deel uit van de standaarduitrusting, waarbij kopers een voorkeur kunnen aangeven voor voorwielaandrijving of 4MATIC vierwielaandrijving.  

De opvallend dynamische rijprestaties van deze modellen zijn te danken aan technologieën als een door Mercedes-AMG ontwikkelde vooras, een daarop afgestemd AMG sportonderstel en een snelheidsafhankelijke stuurinrichting van AMG. De sportieve rijprestaties worden nog verder versterkt door de speciale motor- en versnellingsbakconfiguratie en het aangepaste ESP. Een aangepast uitlaatsysteem zorgt voor een nadrukkelijke sound. 

Het design van de Sport-modellen ligt geheel in lijn met hun prestaties. De ‘AMG Line’ uitrusting is standaard, waarbij ‘Sport’ emblemen de flanken aan de voorzijde sieren. De Sport-uitvoeringen zijn getooid met exclusieve, hoogglans zwarte 18 inch AMG 5-spaaks lichtmetalen wielen met 235/40 R 18 banden rondom en rode remklauwen. Rode details in de aerodynamische elementen onder in het AMG-front en de achterzijde onderstrepen de dynamische prestaties van deze modellen. Die accenten komen ook in het interieur terug, in de rode veiligheidsgordels en in de vloermatten met ‘Sport’ aanduiding. 

Hoge tractiereserves: 4MATIC vierwielaandrijving

De A 250 Sport 4MATIC en CLA 250 Sport 4MATIC vertrouwen op de nieuwste generatie van het 4MATIC permanent vierwielaandrijvingsysteem, waarbij de koppelverdeling volledig variabel verloopt. Dit systeem onderscheidt zich door hoge tractiereserves en een uitzonderlijke wendbaarheid in combinatie met een zeer hoge rijveiligheid en energie-efficiency. Tot de opvallende features van het 4MATIC-systeem behoren de power take-off naar de achteras, die is geïntegreerd in de 7G-DCT transmissie met dubbele koppeling, en de overbrenging naar de achteras via een geïntegreerde, elektrohydraulisch aangestuurde meerplatenkoppeling. Deze combinatie maakt een volledig variabele verdeling van de aandrijfkracht tussen de voor- en achteras mogelijk. Aanvullende voordelen van dit ontwerp zijn een lager systeemgewicht en een grotere efficiency. 

Pittig instapmodel: nieuwe CLA 180 CDI

De nieuwe basis dieseluitvoering van de vierdeurs coupé is de CLA 180 CDI. Deze uitvoering genereert 80 kW (109 pk) uit een inhoud van 1.461cc en levert 260 Nm aan koppel vanaf 1.750 tpm. In combinatie met de standaard handgeschakelde zesversnellingsbak sprint de CLA 180 CDI in 11,6 seconden naar 100 km/u en bereikt hij een topsnelheid van 205 km/u. Deze pittige diesel noteert nieuwe normen op het gebied van brandstofverbruik: slechts 3,9 liter diesel (gecombineerd) vloeit er op 100 kilometer door de injectoren, wat overeenkomt met 102 g CO2/km. De CLA 180 CDI valt bij zakelijke inzet in de 20%-categorie van de fiscale bijtelling. 

Live Traffic Information: real-time verkeersinformatie

Het COMAND Online multimediasysteem is compleet up-to-date gebracht. Dankzij realtime verkeersinformatie beschikt het navigatiesysteem nu over veel actuelere informatie over de verkeerssituatie. Actuele verkeersinformatie wordt nu verzonden via de “Live Traffic Information” service, die de bewegingen van TomTom- en mobiele-telefoongebruikers anoniem registreert. Als gevolg daarvan wordt de auto in real time gevoed met actuele informatie over files op zowel geplande als alternatieve routes. 

Vanaf nu is het tevens mogelijk de Drive Kit Plus voor de iPhone 5 te bestellen. In combinatie met de gratis Digital Drive Style app zorgt dit systeem voor een naadloze integratie met de iPhone in de auto. Tot de eigenschappen behoren Siri voice control en Glympse. Glympse biedt gebruikers de mogelijkheid hun huidige locatie in real time te delen met anderen. Aanvullende functies zijn ondermeer Facebook, Twitter, internetradio, AUPEO! persoonlijke radio en het geavanceerde navigatiesysteem van Garmin, met realtime verkeersinformatie via internet en een online POI zoekfunctie inclusief Street View en een kaartweergave in 3D.