29
november
2017
|
13:25
Europe/Amsterdam

Nieuwe smarts forfour voor de Bob-campagne van Veilig Verkeer Nederland

Met de overhandiging van drie nieuwe smarts forfour is smart ook in 2018 mobiliteitspartner in de Bob-campagne van Veilig Verkeer Nederland (VVN). De auto’s zullen worden gebruikt door de Bob-campagneteams die bij evenementen door het hele land acte de présence geven. De ‘smarts FOR Bob’ zijn door smart director Jo Willems overhandigd aan VVN-partnershipmanager Rob Stomphorst.

“Veilig Verkeer Nederland is blij met deze zeer waardevolle en in het oog springende ondersteuning van onze partner smart, waarmee onze Bob-teams het verschil kunnen maken”, aldus VVN-partnershipmanager Rob Stomphorst. Ook Jo Willems, smart director, is verheugd over de voortzetting van de samenwerking: “Wij zijn blij dat we de samenwerking met VVN een vervolg kunnen geven met de inzet van drie opvallende smarts FOR Bob en dat we op deze manier weer een bijdrage kunnen leveren aan de verkeersveiligheid, door te voorkomen dat automobilisten onder invloed van alcohol gaan autorijden.”

100% Bob, 0% op

Veilig Verkeer Nederland en smart zeggen: 100% Bob, 0% op. En niet voor niets, want iedere hoeveelheid alcohol heeft effect op het rijgedrag. Automobilisten brengen niet alleen zichzelf, maar ook hun passagiers en andere verkeersdeelnemers in gevaar. Daarnaast riskeren ze een forse boete of zelfs het verliezen van hun rijbewijs. De Bob-campagne is een gezamenlijk initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, VVN en importeurs/producenten van bier, wijn en gedistilleerde dranken.

De Bob-campagne

VVN is in het hele land te vinden om automobilisten eraan te herinneren dat een Bob helemaal nuchter blijft. Het Bob-campagneteam gaat tijdens evenementen met mensen in gesprek om ze aan het denken te zetten over hun verkeersgedrag, opdat ze bewuste keuzes maken als ze in de auto stappen. Bestuurders die het goede voorbeeld geven, worden volgens het Bob-principe beloond met de overbekende sleutelhanger. Daarnaast biedt VVN diverse mogelijkheden voor onder meer bedrijven en sportverenigingen die rijden onder invloed bespreekbaar willen maken. Ook kun je het team tegenkomen bij alcoholcontroles van de politie. Altijd met de kenmerkende positieve insteek van de Bob-campagne. Volg Bob op Facebook: https://www.facebook.com/bedanktBob/

smart forfour – standaard diverse veiligheids- en comfortuitrustingen

De smart forfour heeft standaard een keur aan veiligheids- en comfortuitrustingen. Daartoe behoren led-dagrijverlichting, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, cruisecontrol met limiter (variabele snelheidsbegrenzing), buitentemperatuurmeter met vorstwaarschuwing, combi-instrument met monochroom lcd-display, boordcomputer en elektrische ruitbediening. Bovendien heeft de vierzitter van smart standaard Direct steering met snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging en variabele stuuroverbrenging.