11
september
2006
|
02:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe smart fortwo gepresenteerd als zandsculptuur

smart toont de nieuwe smart fortwo op een wel heel bijzondere manier. Tijdens het Duitse beachvolleybal kampioenschap in Timmendorf heeft Pavel Zasanyok, de drievoudig wereldkampioen Zandsculpturen Bouwen uit Rusland, een levensgrote smart fortwo van speciaal zand gebouwd. De sculptuur toont de nieuwe designrichting van smart en geeft een duidelijk beeld van het karakteristieke nieuwe gezicht van de ultieme tweepersoons stadsauto.

smart wil de wereld op een bijzondere manier laten kennismaken met het nieuwe model – vandaar deze versie van de fortwo in zand. Tot nu toe waren via de media en het internet slechts beelden van zwaar gecamoufleerde prototypes uitgelekt. smart heeft zelf nog geen officiële informatie over de nieuwe smart fortwo vrijgegeven.

De zandsculptuur op het strand van Timmendorf is niet de officiële presentatie van de nieuwe smart fortwo. Die vindt later dit jaar plaats. Wel is Timmendorf een perfecte plek om de bezoekers enthousiast te maken voor het nieuwe model. Pavel Zasanyok begon de bouw van de smart fortwo bij de start van het evenement en voltooide zijn kunstwerk net voor de finales in het weekend. Zelfs harde regen en een straffe Baltische wind kregen geen vat op de robuuste zandsculptuur.

smart presenteert de nieuwe smart fortwo op 9 november aanstaande in Stuttgart. Volgend voorjaar staat de nieuwe smart fortwo wereldwijd bij de dealers.