02
mei
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe smart fortwo electric drive in Rotterdam

De nieuwe smart fortwo electric drive was vorige week voor het eerst te zien in Nederland. Met de komst van de nieuwe generatie smart fortwo electric drive wordt de overstap naar elektrische mobiliteit bijzonder interessant. De coupéversie van de smart fortwo electric drive is verkrijgbaar vanaf € 19.228 inclusief BTW op basis van “sale&care”, daarbij wordt de accu gehuurd voor € 65 inclusief BTW per maand. De cabrioversie van de smart fortwo electric drive is uniek in zijn segment en wordt geleverd vanaf € 22.369 inclusief BTW (sale&care).

De locatie voor de introductie van de volledig emissievrije smart is bewust gekozen. De Gemeente Rotterdam werkt met het programma “Rotterdam Elektrisch” aan de bevordering van het gebruik van elektrische voertuigen in de binnenstad. Ook het Elektrisch Vervoer Centrum, dat sinds enkele jaren in het centrum van Rotterdam te vinden is, draagt bij aan de doelstellingen die de gemeente heeft op het gebied van duurzame mobiliteit. Deze locaties vormen voor smart een uitstekend decor voor de introductie van de nieuwe generatie fortwo electric drive, waarmee smart de overstap naar elektrisch rijden in de stad bijzonder aantrekkelijk maakt. 

Fris groen en nog meer kleuren

De smart fortwo electric drive is met zijn grotere radiatorgrille met geïntegreerd electric-drive logo, stijlvolle daglicht-LED's onder de koplampen en verbrede dorpels een dynamische verschijning. De nieuwe E-smart is er standaard in alle beschikbare smart-kleuren en –kleurcombinaties die ook voor de smarts met conventionele verbrandingsmotor leverbaar zijn.

Nieuw is het optioneel leverbare electric drive designpakket in fris groen, waarmee electrisch rijden helemaal zichtbaar wordt. Tot het speciale electric drive designpakket behoren kristalwitte body panels en witte aluminium velgen, een in electric green gelakte tridion veiligheidskooi en spiegelbehuizingen en talrijke groene accenten in het interieur die een opvallend contrast vormen met de zwarte stoelen. 

Voor wie het nog exclusiever wil, is er smart BRABUS tailor made met een nog grotere keuze aan kleur- en materiaalcombinaties.

sale&care 

Het verkoopconcept sale&care maakt het bijzonder interessant om de overstap naar elektrische mobiliteit te maken. Met het sale&care model hebben de klanten de mogelijkheid om de auto tegen een attractieve prijs te kopen, leasen of financieren en de accu te huren. De huurkosten omvatten regelmatig onderhoud en – zo nodig – vervanging van de accu. De prijs voor de auto binnen het sale&care model bedraagt inclusief BTW € 19.228 voor de coupé en € 22.369 voor de cabrio. Dit is exclusief accuhuur. Deze kost € 65 per maand inclusief BTW. Hierdoor wordt puur elektrisch rijden een zeer aantrekkelijke manier van individuele mobiliteit. Daarnaast bieden nationale stimuleringsprogramma's en diverse lokale mobiliteitsvoordelen, zoals het toekennen van subsidies, extra voordelen. 

Met sale&care en de technologische vooruitgang bij de smart fortwo electric drive biedt smart zijn klanten betaalbaar en tegelijkertijd milieubewust rijplezier in het dagelijks gebruik. Ook voor klanten die hun voertuig compleet met accu willen kopen, financieren of leasen is er een attractief aanbod: de nieuwe smart fortwo electric drive kost als coupé € 24.078 en als cabrio € 27.219 incl. BTW.