08
februari
2005
|
01:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe smart forfour BRABUS

Op de Autosalon van Genève presenteert smart voor het eerst de smart forfour BRABUS. Deze exclusieve uitvoering is in het zwart of tegen meerprijs in zilver metallic vanaf 28 februari te bestellen; vanaf mei is hij leverbaar voor € 33.355,-. De nieuwe forfour BRABUS combineert pure prestaties met een hoog afwerkings- en uitrustingsniveau. Hij is geheel ontwikkeld volgens het motto ‘spice up your life’.

Een maximum vermogen van 130 kW (177 pk) in combinatie met een laag gewicht van 1.090 kilo geeft een pk/gewichtsverhouding van slechts 6,2. Een waarde die niet zou misstaan bij veel grotere en duurdere sportwagens. Met een koppel van 230 Nm is hij in staat tot een acceleratie van 0-100 in 6,9 seconden en haalt hij een topsnelheid van liefst 221 km/h. De smart forfour BRABUS kan de strijd met de concurrentie prima aan; wat acceleratie betreft is hij zelfs de snelste in zijn klasse.

Zijn buitengewoon hoge prestaties dankt de smart forfour BRABUS aan een viercilinder turbomotor van 1.468 cc. Dit maakt hem tot de eerste keus voor kenners en liefhebbers, zonder dat zij de kenmerkende voordelen van functionaliteit, innovatie en veiligheid uit het oog hoeven te verliezen. De smart forfour BRABUS zal zonder twijfel voor kriebels in de buik zorgen: het gevoel in een krachtige sportwagen te rijden met een voor dit segment ongekend niveau van luxe.

Standaard is de forfour BRABUS onder meer uitgevoerd met airco, ESP, een panoramisch glazen dak, elektrische ramen voor en achter en verwarmde, elektrisch verstelbare buitenspiegels. Subtiele veranderingen aan het exterieur en het interieur onderstrepen de sterke prestaties van de smart forfour BRABUS. Naast de 17 inch lichtmetalen velgen en het verlaagde chassis zijn dit vooral een grotere voorspoiler, de verchroomde dubbele uitlaten, een achterspoiler en stijlvolle zijskirts.

De smart forfour BRABUS is uitgevoerd met sportief ogend gaas in de grille en een effectieve dakspoiler; deze reduceert op topsnelheid de opwaartse druk op de achteras met vijftig kilo en zorgt daarmee voor extra stabiliteit. Ook speciaal voor de BRABUS uitvoering zijn de aangepaste sportvering, leren BRABUS-stoelen met stoelverwarming voor, een leren BRABUS sportstuur, satellietnavigatie en een speciaal BRABUS instrumentarium.

BRABUS en smart zijn trots op hun laatste creatie en op de ‘high-end experience’ van de vierzits smart. Met het gedurfde en jeugdige ontwerp, praktische voordelen zoals de verschuifbare achterbank, maar vooral met prestaties, luxe en vooral ongekend rijplezier stijgt de smart forfour boven zijn klasse uit.