04
juli
2008
|
02:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe naam en adres voor Mercedes-Benz Financial Services

Per 1 juni 2008 is Mercedes-Benz Financial Services, het voormalige DaimlerChrysler Financial Services, verhuisd naar haar nieuwe locatie aan de Van Deventerlaan 50 in Utrecht. De naamsverandering is op dezelfde datum ingegaan.

Door de verhuizing is de grootste captive leasemaatschappij van Nederland in hetzelfde pand gehuisvest als de importeur. Naar verwachting zal dit een positieve invloed hebben op de verdere ontwikkeling, de positionering en de dienstverlening van beide organisaties. Marketing, sales en after sales activiteiten van Mercedes-Benz Financial Services en importeur Mercedes-Benz liggen in elkaars verlengde; mobiliteitsoplossingen voor particulieren en bedrijven, met een sterke focus op de samenwerking met officiële dealers. De nieuwe identiteit van Mercedes-Benz Financial Services is ondermeer zichtbaar in het nieuwe logo en een aangepaste corporate identity.

Mercedes-Benz Financial Services Nederland B.V. is de grootste merkgebonden leasemaatschappij in Nederland en biedt een breed assortiment in leasing en financiering van Mercedes-Benz personenwagens en bedrijfswagens onder de labels van Mercedes-Benz Financial en Mercedes-Benz CharterWay. Mercedes-Benz Financial Services is onderdeel van Daimler, één van ’s werelds grootste automobielconcerns en het daaraan gelieerde Daimler Financial Services, het voormalige DaimlerChrysler Financial Services. Met een breed assortiment in leasing-, financiering- en verzekeringsproducten bedient Daimler Financial Services zowel de zakelijke als de particuliere markt voor de merken Mercedes-Benz, smart, Chrysler, Jeep en Dodge.

Groene lease-oplossingen van Mercedes-Benz Financial
Een eerste succesvolle samenwerking is gerealiseerd met TrueBlueLeaseSolutions, het nieuwe en groene leaseconcept voor de zakelijke rijder. Mercedes-Benz zet zich volledig in voor duurzame mobiliteit en werkt daarom continu aan het ontwikkelen van nieuwe aandrijftechnologieën die niet alleen van hoogwaardige kwaliteit zijn, maar tegelijkertijd steeds zuiniger en minder vervuilend zijn. Mercedes-Benz Financial speelt in op de weg naar duurzame mobiliteit met een nieuw leaseconcept: TrueBlueLeaseSolutions, waarbij duurzaamheid en het streven naar hoogwaardige mobiliteitsoplossingen door Mercedes-Benz Financial zijn samengevoegd. De groene lease-oplossingen worden sinds kort door de grootste merkgebonden leasemaatschappij in Nederland aangeboden. Met TrueBlueLeaseSolutions kiest de zakelijke bestuurder voor duurzame mobiliteit, gekoppeld aan zuinigheid én de vertrouwde Mercedes-Benz kwaliteit. Hiermee speelt Mercedes-Benz Financial in op de groeiende groene trend.

Groene energielabels met BlueEFFICIENCY
Mercedes-Benz voert maar liefst 61 Mercedes-Benz modellen met een groen A-, B- of C-energielabel in het productgamma. De groene leasemogelijkheden variëren van een A-Klasse tot een E-Klasse en zelfs een CLS-Klasse. In de zuinige en duurzame voertuigen zijn een groot aantal innovatieve oplossingen aangebracht, die zowel de prestaties verhogen als het brandstofverbruik en de CO2-emissie verlagen. Naast een standaard efficiënte aandrijving zijn in de nieuwe Mercedes-Benz personenwagens diverse doordachte maatregelen en technologieën aangebracht om het gebruik te optimaliseren: BlueEFFICIENCY. Met BlueEFFICIENCY is de zakelijke rijder milieuvriendelijker, zuiniger en schoner onderweg, zonder dat concessies zijn gedaan aan comfort en veiligheid. Zo zijn er intelligente verbeteringen aangebracht op het gebied van gewicht, rolweerstand en aandrijving. Dankzij speciale profielen en een gewijzigde samenstelling van het rubber hebben de banden een optimale rolweerstand, waardoor tot 0,5 liter per 100 km wordt bespaard. Ook is Mercedes-Benz erin geslaagd de nieuwe modellen zuiniger te laten rijden door een grotereoverbrenging op de achteras te realiseren, zodat met lagere motortoerentallen toch dezelfde snelheid kan worden bereikt.

BlueTec – de schoonste diesel ter wereld
De gemiddelde lease-auto is vaak een diesel, die in vergelijking met benzinemotoren een hogere uitstoot van schadelijke stoffen heeft. Hier heeft Mercedes-Benz een passend antwoord op gevonden; BlueTec. De BlueTec-technologie is door Mercedes-Benz ontworpen om de schadelijke uitstoot van dieselmotoren te reduceren, en die van stikstofoxiden in het bijzonder. Met behulp van verschillende katalysatoren worden de uitlaatgassen van Mercedes-Benz dieselmodellen uiterst efficiënt gereinigd. De BlueTec-technologie voldoet wereldwijd aan de strengste emissie-normen, zoals Euro 5 en zelfs Euro 6, die pas in 2014 van kracht wordt en de Amerikaanse norm BIN5.

Groen leasen is gunstig voor het milieu
Het voeren van een groen leasebeleid sluit aan op de huidige trend in het ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ en is ook nog eens kostenbesparend. De lagere exploitatiekosten worden in belangrijke mate veroorzaakt door besparing op brandstofverbruik. De invoering van de fijnstoftax begin dit jaar en de korting op de BPM voor zuinige auto’s maken de keuze voor groen leasen nog aantrekkelijker. Bovendien worden medewerkers van grote ondernemingen steeds vaker gestimuleerd of zelfs verplicht te kiezen voor een lease-auto die voldoet aan de door de overheid gestelde energielabels. Dit scheelt op jaarbasis al snel vele euro's. Goed nieuws dus voor zowel de werkgever als de auto-van-de-zaakrijder. Naast de lagere autokosten voor de werkgever, wordt nu dus ook de berijder fiscaal beloond (lagere bijtelling door korting op BPM) voor een milieuvriendelijke Mercedes-Benz lease-auto.