16
december
2020
|
14:50
Europe/Amsterdam

Nieuwe Mercedes me Logbook-app: digitale en tijdbesparende oplossing voor rittenregistratie

Mercedes-Benz breidt het aanbod Mercedes me-apps van de nieuwe generatie uit: de Mercedes me Logbook-app maakt het nu veel gemakkelijker voor met name zelfstandigen en kleine ondernemers om een ​​rittenregistratie bij te houden. Met de nieuwe app worden de belangrijkste gegevens van elke afgelegde rit automatisch geregistreerd en met een paar klikken gecategoriseerd en geëxporteerd voor de belastingaangifte.

De Mercedes me Logbook-app behoort tot de nieuwe generatie Mercedes me-apps en is nu beschikbaar in de App Store of Play Store. Na het downloaden kunnen gebruikers van Mercedes me connect of de Mercedes me Adapter inloggen met hun Mercedes me-ID. De app maakt vervolgens rechtstreeks verbinding met de auto en registreert automatisch de ritten, inclusief tijd, kilometerstand en adres. Dankzij intelligente in-app-logica wordt de bekende route naar de werkplek voor de klant overzichtelijk gecategoriseerd als ‘woon-werkverkeer’. Zoals bij alle Mercedes me-apps is de user interface van de Logbook-app geoptimaliseerd, zodat deze eenvoudig en intuïtief in het gebruik is. De app werkt momenteel alleen in Duitsland, het komende jaar zullen er nog meer landen volgen.

Matthias Vaitl, Hoofd Mercedes me & Digital Services Business bij Daimler AG: “De Mercedes me Logbook-app kan het leven van veel zelfstandigen en kleine ondernemers veel gemakkelijker maken, omdat het een einde maakt aan de tijdrovende documentatie van elke afzonderlijke rit. De app registreert automatisch alle relevante gegevens en kan gemakkelijk worden bediend via de smartphone. Met de exportfunctie is zelfs een uittreksel voor de belastingdienst met slechts één klik te regelen – een elegante en handige oplossing, vooral voor mensen die hun auto zowel zakelijk als privé gebruiken.”

De Mercedes me Logbook-app: voorwaarden en kenmerken

De Mercedes me Logbook-app is beschikbaar voor alle Mercedes me connect-klanten met een Mercedes-Benz die vanaf het voorjaar van 2018 is geleverd (met uitzondering van de V-Klasse en X-Klasse) en voor alle Mercedes me Adapter-gebruikers (beschikbaar voor veel modelseries vanaf 2002).

De Mercedes me Logbook-app bevat een aantal handige functies die de rittenregistratie eenvoudiger maken. Zo herkent de app terugkerende routes: indien gewenst slaat de app vaak bezochte plaatsen op, zogeheten ‘Points of interest’ (POI's). Voor de routes tussen bijvoorbeeld twee werkplekken of naar de sportschool zijn de relevante velden al vooraf ingevuld, zodat de gebruiker deze snel kan categoriseren als zakelijk of privé. De classificaties kunnen tot zeven dagen achteraf worden gewijzigd. Bovendien kan de gebruiker met één klik alle relevante gegevens exporteren voor de belastingaangifte.

Over de nieuwe generatie Mercedes me-apps

De nieuwe generatie Mercedes me-apps werd in augustus 2020 gepresenteerd. Het is gebaseerd op een gemeenschappelijk, gestandaardiseerd ontwikkelaarsplatform en vormt een eigen digitaal ecosysteem. Omdat ontwikkelaars over de hele wereld toegang hebben tot de onderliggende Software Development Kit (SDK), kunnen de apps snel en flexibel worden uitgebreid met aanvullende services. Bij de introductie in augustus waren er aanvankelijk drie apps beschikbaar: Mercedes me, Mercedes me Store en Mercedes me Service.

Sindsdien heeft Mercedes-Benz het aanbod geleidelijk uitgebreid met aanvullende apps die consequent zijn afgestemd op de behoeften van de klant. De Mercedes me ENERGIZING-app stuurt essentiële gegevens van de gebruiker via een smartwatch naar de auto, zoals polsslag, stressniveau en slaapkwaliteit. Op basis van de informatie kan het systeem direct een passend comfortprogramma starten. Daarnaast is sinds kort de nieuwe Eco Coach-app voor bestuurders van EQ Power plug-in hybrids en volledig elektrische EQ-modellen: zij krijgen op een leuke manier tips voor energiezuinig laden of een efficiëntere rijstijl.

Sinds de introductie van de nieuwe generatie Mercedes me-apps zijn ze al meer dan 4,8 miljoen keer gedownload en consistent positief beoordeeld in de App Stores. Gebruikers gaven de Mercedes me-app gemiddeld 4,5 van de 5 sterren – meer dan elke andere app van een autofabrikant.

Boilerplate

Mercedes-Benz AG in één oogopslag

Mercedes-Benz AG is verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans met meer dan 173.000 medewerkers wereldwijd. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens, bestelwagens en services. Bovendien streeft de onderneming naar connectiviteit, autonoom rijden en alternatieve aandrijvingen met zijn toekomstgerichte innovaties. Het productportfolio van Mercedes-Benz Cars omvat de merken Mercedes-Benz met de submerken Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach en Mercedes me, alsmede het merk smart en het product- en technologiemerk EQ voor elektromobiliteit. Mercedes-Benz AG is een van de grootste fabrikanten van premium personenwagens. In 2019 werden bijna 2,4 miljoen auto’s en meer dan 438.000 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met meer dan veertig fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt de onderneming zijn wereldwijde netwerk voor accuproductie op drie continenten verder uit. Duurzaamheid betekent voor Daimler het creëren van duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzaamheidsstrategie van Daimler. In deze strategie neemt de onderneming de verantwoordelijkheid op zich voor de economische, ecologische en sociale gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten en heeft het oog voor de gehele waardeketen.