26
november
2009
|
01:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe Mercedes-Benz Vito voor Zeehondencrèche Pieterburen

Ondanks het druilerige weer waren er begin november alleen maar stralende gezichten te zien bij het personeel van Zeehondencrèche Pieterburen. Lenie 't Hart nam namens de Zeehondencrèche namelijk een gloednieuwe Mercedes-Benz Vito in ontvangst. Martin Praamsma, verkoopadviseur bedrijfswagens van Wensink te Heerenveen, overhandigde de sleutels.

Stijlvol

De Zeehondencrèche zat te springen om een nieuwe bestelwagen, omdat de vorige helemaal afgereden was. 'Dat was ook een Mercedes-Benz Vito', vertelt Lenie 't Hart, zelf een groot autoliefhebster. 'In de periode daarvoor hield ik persoonlijk de komst van een bestelwagen tegen, omdat ik ze er eerlijk gezegd allemaal uit vond zien als koekblikken. Toen Mercedes-Benz de stijlvolle Vito lanceerde, was ik echter meteen om. Tot grote opluchting van mijn medewerkers, want die wilden absoluut niet meer met een stationwagen op pad.'

Speciale coating

De nieuwe Mercedes-Benz Vito gaat voornamelijk ingezet worden voor het ophalen van zieke zeehonden. Daarvoor moeten de medewerkers van de Zeehondencrèche doorgaans heel Nederland door en soms zelfs naar het buitenland. De afgeleverde Vito is helemaal toegerust op deze taak. Zo is hij in vergelijking met andere bestelwagens relatief laag, waardoor hij niet windgevoelig is. Daarnaast heeft Wensink de laadbak van een speciale, geheel verzonken coating voorzien, waardoor deze gemakkelijk schoon te houden is.

Gulle donateurs

Omdat al het geld in de begroting van de Zeehondencrèche bestemd is voor het welzijn van de zeehonden, had Lenie 't Hart geen potje met geld liggen waarmee de nieuwe bestelwagen gefinancierd kon worden. 'Dankzij een aantal gulle donateurs en de coöperatieve opstelling van Wensink is het ons gelukt deze bestelwagen te bekostigen. Zo heeft Wensink het bedrag wat we tekort kwamen bijgepast, is de fraaie belettering tegen kostprijs uitgevoerd en is het onderhoud van de auto de eerste jaren bij de prijs inbegrepen. Daar zijn we heel erg gelukkig mee.'

Als geroepen

De nieuwe bestelwagen komt als geroepen voor de Zeehondencrèche. In de afgelopen weken stroomden er namelijk onverwacht veel meldingen van zieke zeehonden binnen. Daardoor liggen er momenteel zo'n honderdtwintig zeehonden in de opvang, terwijl deze op slechts tachtig zeehonden is berekend. Totdat de nieuwbouwplannen gerealiseerd zijn, wordt in de crèche dan ook elk hoekje en gaatje benut voor de opvang. De blokhut, waar 's zomers snacks en ijs wordt verkocht, ligt bijvoorbeeld helemaal vol met zieke zeehonden. Zelfs het kantoor van 't Hart is ingericht als noodopvangplaats.