01
september
2014
|
02:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe Mercedes-Benz Vito beschikbaar vanaf 16.990 euro

  • Bereikbaarder dan ooit door de lage vanafprijs

  • Operational lease vanaf 89 euro per week

  • Maximale flexibiliteit dankzij voor-, achter- of vierwielaandrijving, Gesloten bestelwagen, Dubbelcabine of Tourer, drie lengtevarianten en vijf vermogensniveaus

Mercedes-Benz heeft de vanafprijs van de nieuwe Vito bekendgemaakt, die vanaf medio november in ons land leverbaar wordt. Met een prijs vanaf € 16.990,- excl. BTW/BPM en een operational leasetarief vanaf € 89,- per week is de nieuwe bestelwagen van Mercedes-Benz bereikbaarder dan ooit. Zijn hoge mate aan flexibiliteit en inzetbaarheid en de nagenoeg onbeperkte lijst met uitrustingsopties en optiepakketten,  zullen de Vito opnieuw tot een zeer populaire keuze onder ondernemers maken.

Wanneer de nieuwe Vito medio november zijn debuut in ons land maakt, levert Mercedes-Benz de mid-size Van met een keur aan aandrijf- en carrossiemogelijkheden, om de flexibiliteit en inzetbaarheid van de Vito extra kracht bij te zetten. De Vito zal te bestellen zijn met een keuze uit drie uitvoeringen (Gesloten bestelwagen, Dubbelcabine (beschikbaar in 2015) en de Tourer personenvervoerversie), drie carrosserielengtes (kort, lang en extra lang) en een maximaal toelaatbaar gewicht dat uiteenloopt van 2,5 tot 3,2 ton.

Primeur: ook voorwielaandrijving

Ook met het oog op de aandrijflijn is de variatie groot. De Vito biedt een keuze uit twee turbodieselmotoren met vijf vermogensniveaus (variërend van 65 kW (88 pk) tot 140 kW (190 pk)). Afhankelijk van de motorisering kan er worden gekozen voor de handgeschakelde ECO-gear zesversnellingsbak of de 7G-TRONIC PLUS automaat met koppelomvormer. Een primeur is dat de Vito naast achter- en vierwielaandrijving voor het eerst ook in voorwielaangedreven versies beschikbaar wordt, die ook direct de prijslijst van de nieuwe Vito aanvoeren.

Die prijslijst begint voor de Gesloten bestelwagenuitvoering bij € 16.990,- excl. BTW/BPM voor de 2,5 tons, voorwielaangedreven Vito 109CDI Economy. Op basis van operational lease via Mercedes-Benz CharterWay is deze Vito al te rijden vanaf € 89,- per week (72 maanden / 20.000 km/jaar) inclusief onderhoud, reparatie, zomerbanden, verzekering en houderschapsbelasting.

De Vito Tourer personenvervoeruitvoering is eveneens vanaf medio november 2014 leverbaar. In dit geval beginnen de prijzen bij € 23.880,- exclusief BTW/BPM voor de Vito 109CDI Tourer BASE.

Naast die scherpe prijsstelling en een brandstofverbruik dat tot zelfs 20% lager ligt vergeleken met zijn voorganger, staat de nieuwe Vito borg voor gunstige exploitatatiekosten dankzij grote onderhoudsintervallen van 40.000 km (of twee jaar).

Nieuwe standaard in veiligheidssystemen

Nog zo’n onderscheidend kenmerk van de nieuwe Vito is zijn veiligheidsuitrusting. De nu al gelauwerde zijwindassistent, die de invloed van zijwind volledig neutraliseert en ATTENTION ASSIST, dat op basis van een groot aantal parameters een vermoeide bestuurder kan herkennen, zijn voor alle uitvoeringen standaard, evenals een bandenspanningcontrolesysteem.

De nieuwe Vito wordt leverbaar met maximaal acht airbags, uniek in dit segment.

Interessante opties zijn bovendien de actieve parkeerassistent, COLLISION PREVENTION ASSIST, de dode-hoekassistent en de spoorassistent.

Naast deze assistentiesystemen omvat de optielijst van de nieuwe Vito ongekend veel mogelijkheden om de mid-size Van ongeacht op welke taak dan ook voor te bereiden.

De nieuwe Mercedes-Benz Vito is vanaf heden te bestellen en staat vanaf medio november bij de Nederlandse dealers.