28
april
2005
|
02:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe Mercedes-Benz SUV wordt in Bremen geproduceerd

  • Dr. Eckhard Cordes: “We breiden ons gamma uit in een interessant marktsegment.”

  • Prof. Jürgen E. Schrempp: “We hebben competitieve randvoorwaarden geschapen.”

De Raad van Bestuur van DaimlerChrysler AG heeft besloten dat een nieuwe Mercedes-Benz Sports Utility Vehicle (SUV) zal worden geproduceerd in de fabriek in Bremen. “We breiden ons programma in een zeer interessant en groeiend marktsegment uit met een aantrekkelijke auto”, zegt Dr. Eckhard Cordes, in de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor de Mercedes Car Group.

Aan de keuze van Bremen gingen intensieve onderhandelingen vooraf met de ondernemingsraad. “Dit is een bouwsteen van ons werkgelegenheidsakkoord en het toont aan dat Duitsland als productielocatie competitief kan zijn, als de juiste randvoorwaarden zijn gedefinieerd”, zegt Prof. Jürgen E. Schrempp, bestuursvoorzitter van DaimlerChrysler AG.

Na de positieve ontvangst van de Mercedes-Benz B- en R-Klasse Sports Tourers en de succesvolle start van de nieuwe M-Klasse, rondt het merk het modellenprogramma af met een nieuwe SUV onder de M-Klasse. Behalve de vestiging in Bremen werd ook de fabriek in het Braziliaanse Juiz de Fora overwogen voor de SUV-productie. Voor Juiz de Fora is nu besloten om de assemblage van de C-Klasse te hervatten.