23
maart
2011
|
01:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe Mercedes-Benz Sprinters voor Heijmans N.V.

Onlangs heeft Heijmans uit Rosmalen nieuwe Mercedes-Benz Sprinters 513 CDI met open laadbak in gebruik genomen. Deze bestelwagens met schone en zuinige EEV-motor worden ingezet door de verkeersdienst van het beursgenoteerde bouwbedrijf. Carrosseriebouwer Carbouw zorgde bij enkele Sprinters voor een forse gewichtsreductie van de laadbak.

Wagenpark op maat

Het wagenpark van Heijmans omvat ruim duizend bedrijfswagens. Mercedes-Benz levert met onder meer tachtig Sprinter bestelwagens een waardevolle bijdrage. Jaarlijks worden er ongeveer 25 nieuwe Sprinters via Leaseplan aangeschaft. Onlangs werd een deel van het wagenpark vervangen en een aantal Sprinter gesloten bestelwagens van het type 513 CDI aan de vloot toegevoegd. Deze Sprinters worden ingezet door de verkeersdienst van Heijmans. De dienst verzorgt wegafzettingen bij infrastructurele projecten. In verband met deze werkzaamheden is gekozen voor de meest milieuvriendelijke EEV-uitvoering die de Euro 5-norm nog overtreft. Om een maximaal laadvermogen tot 3.500 kg te creëren werd carrosseriebouwer Carbouw uit Veghel gevraagd om bij de chassiscabines de open laadbak aan te passen. Door het gebruik van aluminium in de laadbak en de gereedschapskist is een forse gewichtsreductie gerealiseerd die nog voldoende solide is voor de werkzaamheden. De Sprinters hebben hierdoor in totaal bijna 400 kg extra laadvermogen. Alle Sprinters zijn uitgerust met een automatische versnellingsbak voor extra comfort. Deze Sprinters leggen in vier jaar tijd elk ongeveer 250.000 kilometer af. Men hecht dan ook zeer aan de betrouwbaarheid van de bestelwagens gedurende de hele inzetperiode. De kwaliteit van Mercedes-Benz is in het verleden altijd zeer goed gebleken. De Mercedes-Benz bestelwagens zijn centraal ingekocht bij Rüttchen Den Bosch. Voor de periodieke reparatie- en onderhoudswerkzaamheden gaan de Sprinters naar de lokale dealers van de betreffende regio’s waar de voertuigen worden ingezet.

Heijmans

Heijmans is een beursgenoteerde onderneming die de activiteiten vastgoed, woningbouw, utiliteitsbouw, installatietechniek en infra combineert. Heijmans is actief in Nederland, België en Duitsland. Door te sturen op kwaliteitsverbetering, integrale projecten, duurzaamheid en winstgevendheid realiseert Heijmans toegevoegde waarde voor hun klanten. Heijmans realiseert projecten voor woonconsumenten, bedrijven en overheden. Met circa 9.000 medewerkers en over het eerste half jaar van 2010 ruim € 1,2 miljard omzet, wordt gebouwd aan de ruimtelijke contouren van morgen