10
juli
2007
|
02:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe Mercedes-Benz Actros als zwaartransporttrekker voor kraanverhuur

Boekestijn uit Maasland is een kraanverhuurbedrijf met een uitgebreid assortiment kranen en hoogwerkers. Voor het transport van zware bijbehorende hulpmiddelen beschikt het bedrijf over een krachtig wagenpark. Hier is onlangs een nieuwe Mercedes-Benz Actros 4155 S LT met Euro 5-motor aan toegevoegd. Deze truck, die naast betrouwbaarheid ook veel vermogen levert, wordt ingezet voor het transport van contragewichten voor kranen tot wel 500 ton.

Kranen en hoogwerkers in alle soorten en maten
Kraanverhuurbedrijf D. Boekestijn B.V. uit Maasland beschikt over een zeer modern en uitgebreid kranenpark, bestaande uit mobiele telekranen, mobiele torenkranen en een rupskraan, variërend van 35 tot 500 ton. Deze kranen zijn daarnaast ook nog eens uitgerust met een uitgebreid pakket aan hulpmiddelen. Naast de verhuur van kranen heeft Boekestijn ook een aantal hoogwerkers in diverse uitvoeringen beschikbaar, met een maximale hoogte van veertig meter.

 Zwaartransporttrekker
Voor het transport van de balast van deze kranen en het vervoer van de hoogwerkers beschikt Boekestijn over een betrouwbaar wagenpark, bestaande uit twaalf trucks. Mercedes-Benz is in dit wagenpark sterk vertegenwoordigd. Bijna de helft van de trucks draagt een zilveren ster op de grille. Onlangs is aan de vloot een nieuwe Actros 4155 S LT met Euro 5-motor toegevoegd. Bedrijfswagendealer Mercedes-Benz Westland heeft er voor gezorgd dat deze ‘fabrieks’ zwaartransporttrekker bij de vestiging in Maasdijk nog werd voorzien van de laatste klantwensen.

Mercedes-Benz en Boekestijn
Het merk Mercedes-Benz is al jarenlang onderdeel van het kraanverhuurbedrijf. Jaren geleden werkte Boekestijn namelijk al met kranen die waren uitgerust met een motor van dit merk. De keuze voor een Mercedes-Benz wagenpark was hierdoor een logische. Bedrijfswagendealer Mercedes-Benz Westland biedt daarnaast veel service en advies op het gebied van transport en mobiliteit. Over deze service en de levering van onderdelen is Boekestijn zeer te spreken.

Krachtig en betrouwbaar
De keuze voor de Actros is voornamelijk gebaseerd op de betrouwbaarheid en het motorvermogen van de truck. Hij wordt namelijk ingezet voor het transport van contragewichten van de kranen en andere hulpmiddelen. Hierbij zijn gewichten van honderd ton geen uitzondering! Stilstand van de truck betekent stilstand van een kraan. De trucks rijden relatief weinig kilometers, waardoor ze vaak tot wel tien tot twaalf jaar in bedrijf zijn.

 Met het oog op de toekomst
Vanaf 1 juli 2007 wordt er in vier Nederlandse steden een milieuconvenant voor bedrijfswagens van kracht. De verwachting is dat in een later stadium veel andere Nederlandse steden zullen volgen. Het milieuconvenant houdt in dat alleen voertuigen met een Euro 4- of Euro 5-motor én voertuigen met een Euro 2- of Euro 3-motor in combinatie met een goedgekeurd Retrofit roetfilter in de stadskernen worden toegelaten. Met deze ontwikkelingen in het vooruitzicht heeft Boekestijn bewust gekozen voor een truck met een Euro 5-motor. Aangezien de truck zich veel binnen de stadskernen begeeft, is de Actros op deze manier klaar voor de toekomst.