31
augustus
2006
|
02:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe Mercedes-Benz Actros 2648L met maximaal laadvolume voor Nobel Green

  • Internationaal transporteur van kamer- en tuinplanten, Nobel Green, rijdt drie maal per week op en neer naar Zwitserland. Jaarlijks wordt er meer dan 300.000 kilometer op de teller gezet. Een betrouwbare truck is dus een vereiste. De Mercedes-Benz Actros 2648L biedt uitkomst voor Nobel Green. De Euro 5-motor levert daarnaast ook nog eens veel extra financieel voordeel op.

Nobel Green is een internationale vervoerder van diverse soorten Hollandse kamer- en tuinplanten. Het bedrijf is gevestigd in Wijk & Aalburg en ruim tien jaar actief binnen de transportsector. Binnen Europa rijden de chauffeurs van Nobel Green veelal naar Zwitserland. Met drie chauffeurs en één vrachtwagen wordt er jaarlijks 300.000 kilometer gereden om zo de kamer- en tuinplanten op de diverse bestemmingen af te leveren. Gemiddeld wordt er drie keer per week naar Zwitserland gereden. Voor deze lange afstanden heeft Nobel Green een krachtige en betrouwbare truck nodig. De nieuwe Mercedes-Benz Actros 2648L Megaspace voorziet in deze behoefte. Officieel bedrijfswagendealer Rüttchen Waalwijk heeft de levering van deze Mercedes-Benz truck verzorgd, inclusief een reparatie en onderhoudscontract.

De Mercedes-Benz Actros 2648L Megaspace is uniek doordat er binnen de wettelijke normen optimaal gebruik wordt gemaakt van de maximale afmetingen van de carrosserie. Hierdoor wordt het laadvolume maximaal benut. Zo is het voor Nobel Green mogelijk om zelfs vijftig Deense bloemenkarren mee te nemen. Dit scheelt zeker een paar karren per rit.

Nog een bijkomend voordeel is dat door de Euro 5-motor korting wordt verkregen op de Duitse Maut en de Zwitserse Wegenbelasting voor Zware voertuigen (LVSA). Met de Euro 5-motor komt Nobel Green ook in aanmerking voor de subsidieregeling van de Nederlandse overheid, de milieu-investeringsaftrek MIA. Voor Nobel Green kan dit financieel voordeel oplopen tot duizenden euro’s. Ook het lage brandstofverbruik van de Mercedes-Benz Actros betekent voordeel voor Nobel Green. Voldoende redenen waarom deze plantentransporteur bewust voor Mercedes-Benz heeft gekozen.

De Mercedes-Benz Actros 2648L heeft een luchtgeveerde vooras en een meesturende naloopas waarmee de wagen scherp gemanoeuvreerd kan worden op moeilijk bereikbare afleveradressen. De volautomatische versnellingsbak zorgt voor zuinig en veilig rijden en door het zeer uitgebreide en ergonomische comfort in de Megaspace-cabine wordt een rit naar Zwitserland een waar genoegen voor de chauffeurs van Nobel Green.