13
augustus
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe Mercedes-Benz A-Klasse ‘mooiste auto van Duitsland‘

De nieuwe Mercedes-Benz A-Klasse is door de lezers van het gerenommeerde Duitse autoblad AUTO BILD uitgeroepen tot de mooiste auto van Duitsland. Ook zetten de lezers de A-Klasse op de eerste plaats in het drukbevochten segment van de compactwagens. Mercedes-Benz behaalde ook de meeste stemmen in het SUV/Van/vierwieldrive-segment voor het design van de M-Klasse. Volgens de lezers onderscheiden deze twee modellen zich met hun innovatieve, zelfbewuste design van de overige mededingers.

Voor de AUTO BILD Design Award stemmen traditioneel alleen lezers mee. De ruim 100.000 lezers die dit jaar de taak van onafhankelijk jurylid op zich namen, hadden de keuze uit 136 huidige modellen in vijf categorieën. Mercedes-Benz viel al drie keer eerder de eervolle prijs ten deel. Het merk was in voorgaande jaren al klassewinnaar in de categorie ‘schönsten Auto Deutschlands’ met de E-Klasse, de SLS AMG Coupé en de SLK.

Mercedes-Benz is blij met de designprijs voor de A-Klasse. Het geeft aan dat ook het publiek van mening is dat de vormgeving van het model uit de compactklasse die ‘from scratch’ is ontworpen, is geslaagd. Mercedes-Benz is met de nieuwe A-Klasse een fascinerende nieuwe weg ingeslagen, zegt Dr. Dieter Zetsche, voorzitter van de Raad van Bestuur van Daimler AG en hoofd van Mercedes-Benz Cars: “De A-Klasse is een duidelijk statement als het gaat om de nieuwe dynamiek van Mercedes-Benz.“

De sportief gelijnde A-Klasse is nieuw tot in het laatste detail. De sfeer in het interieur sluit naadloos aan op het verwachtingspatroon dat de buitenzijde wekt. “Het was voor ons een geweldige uitdaging om de nieuwe dynamiek van Mercedes-Benz te vertalen naar de A-Klasse,“ aldus Gordon Wagener, designchef van Mercedes-Benz. “Binnen het segment van de compactklasse is geen enkele auto zo vooruitstrevend als de A-Klasse. De coupéachtige daklijn, de ‘character-lines’ op de flanken en de geprononceerde wielkasten geven de auto spanning én dynamiek. Die twee aspecten komen ook in het interieur weer terug.“

De lezers van AUTO BILD zien de M-Klasse nog steeds als mooiste SUV binnen zijn klasse. Het is een bevestiging van 100.000 onafhankelijke juryleden voor het geslaagde design van deze trendsetter onder de moderne SUV‘s. Het model dankt zijn bijzondere positie niet alleen aan zijn karakteristieke ontwerp, maar ook aan zijn hoogwaardige interieur en de uitstekende rijeigenschappen zowel op de weg als in het terrein.