05
september
2014
|
02:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe Mercedes-AMG GT exclusief in DRIVECLUB TM voor PlayStation®4

Slechts vier weken na de wereldpremière op 9 september komt de Mercedes-AMG GT exclusief in actie in DRIVECLUBTM, de nieuwe racegame van Sony voor PlayStation®4. Deze nieuwe game is in Europa verkrijgbaar vanaf 8 oktober. Fans kunnen de AMG GT in de introductieweek gratis downloaden. In DRIVECLUB zijn ook de A 45 AMG, de CLA 45 AMG, de C 63 AMG Black Series, de SL 65 AMG en de SLS AMG Black Series beschikbaar. Mercedes-Benz ondersteunt de lancering van de game met veel activiteiten, waaronder ‘Journey of Stars’, een wereldwijde wedstrijd die van 9 september tot 9 oktober 2014 via social networks kan worden gespeeld. Met www.journeyofstars.com als startpunt kunnen gamers het opnemen tegen racevrienden over de hele wereld. Winnaars krijgen een PlayStation 4 met de splinternieuwe DRIVECLUB-game.
 

Het is voor het eerst dat een productiemodel van Mercedes-Benz zó kort na zijn debuut al beschikbaar is in een racegame. De game-ontwikkelaars van Evolution Studios zijn er in samenwerking met engineers van AMG in geslaagd om de AMG GT met adembenemende precisie naar DRIVECLUB te ‘vertalen’. Dat komt onder meer doordat de game-specialisten toegang hadden tot het testcircuit waar de prachtige sound van de sportauto werd opgenomen. Ook andere eigenschappen van de AMG GT werden van daaruit vertaald naar de digitale omgeving van DRIVECLUB. Met in totaal zes AMG-modellen is Mercedes-Benz het best vertegenwoordigde premium-merk in DRIVECLUB.
 

Wereldwijde introductieactiviteiten

Vanaf 9 september tot en met 9 oktober 2014 worden gamers wereldwijd  uitgenodigd om teams te vormen op www.journeyofstars.com. Ze kunnen de competitie aangaan op sociale netwerken als Facebook, Google+ en Twitter. Daarbij krijgen ze een reeks uitdagingen die te maken hebben met de thema’s Mercedes-Benz en PlayStation. Om te winnen moeten ze de uitdagingen succesvol volbrengen én zo veel mogelijk connecties zien te vormen. Dit weerspiegelt de sociale gedachte achter DRIVECLUB: succes en roem zijn alleen door teamwork te bereiken. Elk lid van een winnend team ontvangt een PlayStation 4 én de game DRIVECLUB.

  
DRIVECLUB: de eerste ‘social racegame’

Evolution Studio’s heeft DRIVECLUB exclusief ontwikkeld voor PlayStation 4. Het draait om de gamer, vrienden én teamwork. Gamers die elkaar onderling helpen, verdienen samen beloningen, nog afgezien van het feit dat ze samen de pure racespanning beleven. DRIVECLUB maakt dan ook volop gebruik van de kracht van netwerken én de ‘sociale’ eigenschappen van de PS4 – het is altijd mogelijk om online in contact te komen met vrienden, ervaringen uit te wisselen en op de hoogte te blijven van de vorderingen van het team. DRIVECLUB brengt bovendien de pure autocultuur virtueel tot leven met een authentieke, indrukwekkende rijervaring in de mooiste en krachtigste sportwagens ter wereld. De buitengewone detaillering van de game maakt die ervaring nog levensechter.