24
november
2016
|
01:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe GT-modellen van AMG nu te bestellen

De verkoop van drie nieuwe leden van de AMG GT-familie is gestart. De eerste exemplaren van de beide roadsters AMG GT en GT C alsmede de extreem sportieve AMG GT R arriveren in het voorjaar van 2017 in Nederland.

AMG verbreedt en vergroot de compleet in eigen huis ontwikkelde sportwagens met het debuut van drie nieuwe modellen. De AMG GT R onderscheidt zich door autosporttechnologie voor de openbare weg en innovatieve oplossingen. Het is een atleet uit de absolute topklasse die garant staat voor adembenemende prestaties. De frontmiddenmotor met transaxleconstructie, de 430 kW/585 pk V8-biturbomotor middenvoor en de transaxle-opstelling, het verregaand aangepaste onderstel, de nieuwe aerodynamica en de intelligente lichtgewichtconstructie leggen de basis voor uitzonderlijke rijdynamiek.

De nieuwe Roadsters scherpen de AMG-typische Driving Performance verder aan voor een nog intensere rijbeleving. In de basisuitvoering van de AMG GT Roadster levert de 4,0-liter AMG-V8-biturbo een vermogen van 350 kW/476 pk. De optisch nog opvallender en dynamischer AMG GT C Roadster voegt zich met een vermogen van 410 kW/557 pk en een maximumkoppel van 680 Nm tussen de AMG GT S en R en is een compleet nieuwe modelvariant.

De prijzen van de nieuwe Mercedes-AMG GT-modellen (incl. BTW en BPM):

  • Mercedes-AMG GT Roadster:        € 173.382

  • Mercedes-AMG GT C Roadster:    € 224.350

  • Mercedes-AMG GT R:                      € 228.950

Met name de AMG GT C Roadster bevat een aantal geavanceerde technologische voorzieningen uit de AMG GT R, waaronder de actieve achterasbesturing en het elektronisch geregelde achterassperdifferentieel. Bovendien komen de genen van de AMG GT R overduidelijk terug in het model, uiteenlopend van de Panamericana-grille tot de bredere achterzijde.

De GT C Roadster heeft daarnaast een zeer exclusieve uitrusting, met standaard onder meer nappalederen interieurbekleding, in nappaleder/microvezel DINAMICA uitgevoerd AMG Performance-stuurwiel en extra rijprogramma RACE. Voor het eerst zijn de AMG Performance-stoelen optioneel ook leverbaar met hoofdruimteverwarming AIRSCARF en stoelventilatie, voor open-air rijplezier het hele jaar door. De kap opent en sluit zich bij beide AMG GT Roadster-varianten in ongeveer 11 seconden tot een snelheid van 50 km/h.