17
juni
2009
|
02:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe E-Klasse overall-winnaar AutoWeek Innovatieprijs 2009

De nieuwe Mercedes-Benz E-Klasse heeft de overall-overwinning bij de AutoWeek Innovatieprijzen behaald. Daarmee is de E-Klasse volgens de redactie van het grootste automagazine van Nederland de auto met de meest innovatieve techniek aan boord. De E-Klasse behaalde niet alleen overall-overwinning, maar won ook de Innovatieprijs in de categorie Comfort. Daarnaast was hij genomineerd voor de deelprijzen Veiligheid en Milieu.

Volgens de redactie van AutoWeek heeft de nieuwe E-Klasse de Innovatieprijs 2009 gewonnen omdat hij vele baanbrekende innovaties “in één verpakking” biedt. AutoWeek hoofdredacteur Tonie Broekhuijsen daarover: “Mercedes-Benz laat al tientallen jaren zien dat innovatie dé kracht van het merk is. Met de nieuwe E-Klasse zet het zowel op het gebied van veiligheid, comfort en schone technologie weer nieuwe maatstaven. Het mooie is dat we veel van die innovaties later terug zien in andere segmenten. Dát is de kracht van de ware innovator. We brengen de overwinning van de E-Klasse in AutoWeek dan ook onder de kop E-nnovatie.”

Een ongeëvenaard niveau van veiligheid en comfort

De AutoWeek Innovatieprijs 2009 werd door Winfried Blum, CEO van Mercedes-Benz Nederland, in ontvangst genomen. Blum toonde zich uitermate trots: “We zijn zeer ingenomen met deze prijs. Bij de ontwikkeling van de nieuwe E-Klasse hebben we nadrukkelijk ingezet op comfort, veiligheid en schone technologie. Het is dan ook prettig om te merken dat we dit alles wederom op prijswinnende wijze hebben weten te realiseren. Twee jaar geleden was de C-Klasse namelijk ook al goed voor de overall-overwinning én de Innovatieprijs voor Comfort. Dat betekent ook dat onze klanten de echte winnaars van deze prijs zijn. De AutoWeek Innovatieprijs bevestigt óók dat zij de juiste keuze hebben gemaakt. Ik zou het zelf niet beter kunnen samenvatten dan dat AutoWeek het deed: “Innovaties bezorgen de E-Klasse een ongeveënaard niveau van veiligheid en comfort.”